Nanine karikature: Christopher Plummer

Prišel je petek in z njim nova portretna karikatura v naši rubriki Nanine karikature, za kar poskrbi domžalska karikaturistka Nana Guberinič. Nazadnje smo objavili karikaturo televizijskega voditelja Marka Potrča, danes pa je na vrsti karikatura kanadskega filmskega, gledališkega in televizijskega igralca Christopherja Plummerja.

Nana Guberinič živi v Domžalah, njen hobi pa je risanje portretne karikature ter portretov v Wpap art tehniki. Imela je tudi več dobro obiskanih razstav po Sloveniji in Srbiji. WPAP je kubistični slog geometrijske pop umetnosti. Populariziran v poznih devetdesetih letih prejšnjega stoletja od indonezijske umetnice Wedhe Abdul Rasyid, Wedhini pop art portreti ali na kratko WPAP so zlahka prepoznavni po ostrih linijah in divjih, živahnih barvnih shemah. Njene portrete v Wpap art tehniki ter karikature si lahko ogledate na njeni spletni strani in FB profilu. Intervju z Nano, ki smo ga lani objavili na našem portalu, si lahko ogledate na povezavi tukaj.

Christopher Plummer

Christopher Plummer (1929 – 2021) je po filmskem debiju v filmu Stage Struck leta 1958 v več kot pet desetletij dolgi filmski karieri posnel večje število filmov.

Kljub mnogim filmskim, televizijskim in gledališkim vlogam je Plummer najbolj poznan po vlogi aristokratskega vdovca Georga von Trappa v glasbenem filmu Moje pesmi, moje sanje iz leta 1965, kjer je zaigral skupaj z Julie Andrews. V karieri se je lotil tudi različnih televizijskih projektov, med katerimi je najbolj poznana njegova stranska vloga v miniseriji Pesem ptic trnovk iz leta 1983, kjer je upodobil najprej nadškofa, nato pa kardinala Vittoria di Contini-Vercheseja. Upodobil je tudi več zgodovinskih osebnosti, med drugim Arthurja Wellesleyja v filmu Waterloo (1970), Rudyarda Kiplinga v The Man Who Would Be King (1975), Mikea Wallacea v The Insider (1999) in Leva Tolstoja v The Last Station (2009).

Christopher Plummer je prejel številne nagrade in priznanja za svoje delo, med drugim je prejel oskarja, dve nagradi Tony, zlati globus, nagrado SAG in nagrado BAFTA. Leta 2012 je ob prejemu oskarja z 82-imi leti postal najstarejši igralec, ki je kdaj osvojil to nagrado.

(Vir: sl.wikipedia.org)

Vse do sedaj objavljene karikature ter Wpap art portrete, si lahko ogledate na spodnji povezavi:

Miha Ulčar; Karikatura: Nana Guberinič

Komentarji uporabnikov
Tagi