Nanine karikature: Brendan Fraser

Prišel je petek in z njim nova karikatura v naši rubriki Nanine karikature, za kar poskrbi domžalska karikaturistka Nana Guberinič. Nazadnje smo objavili karikaturo igralca Aljoša Ternovška, ki ga mnogi poznajo po liku Dušana Vaupotiča – Duleta, danes pa je na vrsti karikatura ameriško-kanadskega igralca Brendana Fraserja, letošnjega oskarjevega nagrajenca.

Nana Guberinič živi v Domžalah, njen hobi pa je risanje portretne karikature ter portretov v Wpap art tehniki. Imela je tudi več dobro obiskanih razstav po Sloveniji in Srbiji. WPAP je kubistični slog geometrijske pop umetnosti. Populariziran v poznih devetdesetih letih prejšnjega stoletja od indonezijske umetnice Wedhe Abdul Rasyid, Wedhini pop art portreti ali na kratko WPAP so zlahka prepoznavni po ostrih linijah in divjih, živahnih barvnih shemah. Njene portrete v Wpap art tehniki ter karikature si lahko ogledate na njeni spletni strani in FB profilu. Intervju z Nano, ki smo ga lani objavili na našem portalu, si lahko ogledate na povezavi tukaj.

Brendan Fraser

Brendan Fraser je na podelitvi letošnjih oskarjev v Los Angelesu prejel kipec za najboljšega igralca v drami The Whale. S svojim mišičastim telesom, osupljivimi obraznimi potezami ter predirljivimi modrimi očmi je po izjemnem vzponu v 90. letih prejšnjega stoletja, povsem izginil z velikih platen Hollywooda. Mnogi se ga spominjajo iz filmov George iz džungle ali Mumija. Za vlogo v drami The Whale (Kit) kjer igra osamljenega očeta samohranilca, ki se bori s prekomerno telesno težo, je Brendan Fraser drastično spremenil svoj videz. Pridobil je namreč veliko teže, nekaj pa sta jo dodala še kostum in garderoba.

Petra Petravič; Karikatura: Nana Guberinič

Tagi