Nanine karikature: Aljoša Ternovšek kot Dušan Vaupotič – Dule

Prišel je petek in z njim nova karikatura v naši rubriki Nanine karikature, za kar poskrbi domžalska karikaturistka Nana Guberinič. Nazadnje smo objavili karikaturo srbskega košarkarja Vlada Divaca, danes pa je na vrsti igralec Aljoša Ternovšek, ki ga mnogi poznajo po liku Dušana Vaupotiča – Duleta.

Nana Guberinič živi v Domžalah, njen hobi pa je risanje portretne karikature ter portretov v Wpap art tehniki. Imela je tudi več dobro obiskanih razstav po Sloveniji in Srbiji. WPAP je kubistični slog geometrijske pop umetnosti. Populariziran v poznih devetdesetih letih prejšnjega stoletja od indonezijske umetnice Wedhe Abdul Rasyid, Wedhini pop art portreti ali na kratko WPAP so zlahka prepoznavni po ostrih linijah in divjih, živahnih barvnih shemah. Njene portrete v Wpap art tehniki ter karikature si lahko ogledate na njeni spletni strani in FB profilu. Intervju z Nano, ki smo ga lani objavili na našem portalu, si lahko ogledate na povezavi tukaj.

 

Aljoša Ternovšek

Aljoša Ternovšek se je rodil leta 1972 v Mariboru in bil že v srednji šoli član dramske skupine RUSLI. Igral je naslovno vlogo v filmu Tantadruj in leta 1995 diplomiral na AGRFT. Zaposlil se je v Mestnem gledališču ljubljanskem, kjer je odigral kar nekaj prepoznavnih vlog. V sezoni 2004/05 je postal član Mestnega gledališča Ptuj, nekaj let kasneje, v sezoni 2011/2012 pa je postal član igralskega ansambla Prešernovega gledališča Kranj.

Aljoša Ternovšek je televizijskim gledalcem poznan predvsem po liku Dušan Vauputič- Dule in vodenju kviza VEM na RTV Slovenija.

Miha Ulčar; Karikatura: Nana Guberinič

Tagi