Nanine karikature: Aleksander Čeferin

Prišel je petek in z njim nova karikatura v naši rubriki Nanine karikature, za kar poskrbi domžalska karikaturistka Nana Guberinič. Nazadnje smo objavili karikaturo ameriškega glasbenika Glenna Millerja, tokrat pa je na vrsti karikatura slovenskega nogometnega funkcionarja in odvetnika Aleksandra Čeferina.

Nana Guberinič živi v Domžalah, njen hobi pa je risanje portretne karikature ter portretov v Wpap art tehniki. Imela je tudi več dobro obiskanih razstav po Sloveniji in Srbiji. WPAP je kubistični slog geometrijske pop umetnosti. Populariziran v poznih devetdesetih letih prejšnjega stoletja od indonezijske umetnice Wedhe Abdul Rasyid, Wedhini pop art portreti ali na kratko WPAP so zlahka prepoznavni po ostrih linijah in divjih, živahnih barvnih shemah. Portrete v Wpap art tehniki ter karikature si lahko ogledate na njeni spletni strani in FB profilu. Intervju z Nano si lahko ogledate na povezavi tukaj.

Aleksander Čeferin

Aleksander Čeferin je slovenski nogometni funkcionar in odvetnik. Na svoji odvetniški poti se je ukvarjal s kazenskim pravom, gospodarskim pravom in s pravom osebnostnih (človekovih) pravic. Posebej se je ukvarjal tudi z zastopanjem poklicnih športnikov in športnih klubov. Bil je predsednik predsednik Nogometne zveze Slovenije (NZS), podpredsednik komisije za predpise Evropske nogometne zveze (UEFA) in član disciplinske komisije Svetovne nogometne zveze (FIFA). Od leta 2016 ga poznamo kot predsednika Združenja evropskih nogometnih zvez (UEFA), kar počne profesionalno še danes.

Karin Božič Zupančič; Karikatura: Nana Guberinič

Tagi