Nanine karikature: Ted Danson

Prišel je petek in z njim nova portretna karikatura v naši rubriki Nanine karikature, za kar poskrbi domžalska karikaturistka Nana Guberinič. Nazadnje smo objavili karikaturo legendarnega ameriškega igralca Charlesa Bronsona, tokrat pa je na vrsti  ameriški igralec in producent Ted Danson, ko je igral Sama Maloneja v humoristični nanizanki Na zdravje.

Nana Guberinič živi v Domžalah, njen hobi pa je risanje portretne karikature. Imela je tudi več dobro obiskanih razstav po Sloveniji in Srbiji. Digitalno karikaturo ustvarja z elektronskim peresom na elektronskem zaslonu Wacom v različnih tehnikah in programih. Dela si lahko ogledate na njenem FB profilu: www.facebook.com/nana.guberinic.

Ted Danson

Edward Bridge Danson III., kot se glasi igralčevo pravo ime, se je rodil leta 1947, svoje največje uspehe v karieri je dosegel na malih zaslonih. Občinstvo je najbolj navdušil kot Sam Malone v nanizanki Na zdravje. Drugo opaznejšo vlogo je imel v seriji Becker, kjer je igral glavni lik večno nerazumljenega doktorja, ki odpre zasebno prakso. Ves čas pa se je pojavljal tudi v vlogah v večjih filmskih produkcijah, kot so bile Trije moški in zibelka, Made in America, Reševanje vojaka Ryana in ostalih.

Te dni bo izšel koledar karikatur slovenskih stand up komikov, katerih avtorica je Nana Guberinič. Dobiček od prodaje koledarja, ki vam bo vsak dan prinesel nasmeh na obraz, bo šel v dobrodelne namene, saj so se odločili, da pomagajo Zvezi prijateljev Mladine, v sklopu katerega deluje Telefon otrok in mladostnikov TOM.

Več informacij in naročilo koledarja: http://www.standupsi.com/…/projekti…/dobrodelni-koledar-2019

Vse do sedaj objavljene karikature, si lahko ogledate na spodnji povezavi:

Miha Ulčar; Foto: Nana Guberinič

Tagi