Nanine karikature: Oprah Winfrey

Prišel je petek in z njim nova portretna karikatura v naši rubriki Nanine karikature, za kar poskrbi domžalska karikaturistka Nana Guberinič. Nazadnje smo objavili karikaturo francoske igralke, pevke in fotomodela Brigitte Bardot, danes pa je na vrsti karikatura ameriške TV voditeljice, igralke, producentke in medijske lastnice Oprah Winfrey.

Nana Guberinič živi v Domžalah, njen hobi pa je risanje portretne karikature. Imela je tudi več dobro obiskanih razstav po Sloveniji in Srbiji. Digitalno karikaturo ustvarja z elektronskim peresom na elektronskem zaslonu Wacom v različnih tehnikah in programih. Dela si lahko ogledate na njenem FB profilu: www.facebook.com/nana.guberinic.

Oprah Gail Winfrey

Ena najvplivnejših žensk na svetu, televizijska voditeljica Oprah Winfrey, se je kot Orpah Gail Winfrey rodila 29. januarja 1954 v mestu Kosciusko v ameriški zvezni državi Mississippi. Ime je dobila po biblijskem liku Orpah iz Knjige o Ruti, a ker družina in prijatelji niso vedeli, kako se to ime pravilno izgovarja, so jo od nekdaj klicali Oprah. Kljub njenemu težkemu otroštvu, mama jo je zgodaj zapustila, očetova družina pa zlorabljala, je slavni televizijski voditeljici Oprah Winfrey uspelo premagati vse ovire in se izstreliti med zvezde. Znana je postala po svoji oddaji, ki je bila izjemno odmevna in zakupljena v mnogo državah izven ZDA. Ima svojo produkcijsko hišo Harpo, posveča pa se tudi dobrodelnosti.

Vse do sedaj objavljene karikature, si lahko ogledate na spodnji povezavi:

Miha Ulčar; Foto: Nana Guberinič

Komentarji uporabnikov
Tagi