Nanine karikature: Brigitte Bardot

Prišel je petek in z njim nova portretna karikatura v naši rubriki Nanine karikature, za kar poskrbi domžalska karikaturistka Nana Guberinič. Prejšnji teden smo objavili karikaturo legendarne igralske trojice; Eastwooda, Wallacha in Van Cleefa iz “špagetnega” vesterna “Dobri, umazani, zli”, danes pa je na vrsti karikatura francoske igralke, pevke in fotomodela Brigitte Bardot, ki je po koncu igralske kariera postala aktivistka za pravice živali.

Nana Guberinič živi v Domžalah, njen hobi pa je risanje portretne karikature. Imela je tudi več dobro obiskanih razstav po Sloveniji in Srbiji. Digitalno karikaturo ustvarja z elektronskim peresom na elektronskem zaslonu Wacom v različnih tehnikah in programih. Dela si lahko ogledate na njenem FB profilu: www.facebook.com/nana.guberinic.

Brigitte Bardot

Brigitte Bardot (1934) je svojo kariero pričela leta 1949 kot fotomodel, kmalu pa jo je opazil filmski režiser Roger Vadim (s katerim je bila kasneje tudi poročena) in z njegovo pomočjo se je prebila v filmsko industrijo, ki je bila takrat v Evropi v vzponu. V naslednjih dveh desetletjih je igrala v 54 filmih. Poleg Marilyn Monroe je bila ena od najslavnejših seks simbolov v petdesetih in šestdesetih letih in ena od redkih evropskih zvezd, ki je v tem času dosegla prepoznavnost v Združenih državah Amerike. Pripisujejo ji veliko zaslug za popularizacijo bikinija v Evropi. Leta 2007 so jo uredniki revije Empire uvrstili na seznam 100 najbolj seksapilnih filmskih zvezd.

Po koncu igralske kariere leta 1973 je postala aktivistka za pravice živali, znana pa je tudi po kritikah družbenih pojavov, kot so imigracija, odnosi med etničnimi skupinami in vpliv Islama v Franciji. Med drugim je bila večkrat pravnomočno obsojena zaradi podpihovanja etničnega sovraštva s svojimi izjavami.

(Vir: sl.wikipedia.org)

Vse do sedaj objavljene karikature, si lahko ogledate na spodnji povezavi:

Miha Ulčar; Foto: Nana Guberinič

Komentarji uporabnikov
Tagi