Na tradicionalnem Jesenskem koncertu prepevali tebi, Slovenija

Slovenija je čudovita dežela, polna lepot, plesa in pesmi. Predvsem pesmi so del Slovenije. Izredno veliko ansamblov in pevskih zborov »raste« in deluje v Sloveniji, vsem pa je skupno, da to našo prelepo deželo predstavljajo tudi v pesmih. Že naši predniki so peli o naši deželi, o ljubezenskih dogodivščinah v deželi tej, o raznih prigodah …

Ženski pevski zbor Stane Habe Društva upokojencev Domžale, ki deluje pod vodstvom zborovodkinje Marike Haler, je v petek, 16. novembra 2018, v avli Osnovne šole Domžale priredil tradicionalni Jesenski koncert, na katerem so nastopajoči obiskovalcem pričarali prelep jesenski pevski večer. Pesem je bil tokrat namenjena tebi, Slovenija.

Na Jesenskem koncertu so poleg Ženskega pevskega zbora Stane Habe Društva upokojencev Domžale, pod vodstvom Marike Haler nastopili tudi Otroški pevski zbor Glasbene šole Domžale, pod vodstvom zborovodkinje Ane Kalan ter korepetitorja Mirana Juvana, Glasbena skupina Aurora, pod vodstvom zborovodkinje prof. Barbare Jager in ob spremljavi Ane Kalan na klavirju ter Moški pevski zbor Čebelarske zveze Slovenije, pod vodstvom zborovodje Aleša Seduška.

Ob koncu koncerta je vse navzoče pozdravil še predsednik Krajevne skupnosti Slavka Šlandra Domžale Marjan Ravnikar, ki je zborovodkinjam in zborovodjem izročil šopek v zahvalo za še eno izpeljano veselo in pesmi polno jesensko tradicionalno prireditev. Za zaključek je Ženski pevski zbor Stane Habe, DU Domžale ob spremljavi prof. Tomaža Habeta na klavirju, zapel še eno pesem o Sloveniji. Prof. Habe se je ob tej priliki pevkam in Mariki Haler zahvalil za to, da že mnogo let po smrti njegovega očeta Staneta Habeta, zbor še vedno ohranja njegovo ime.

Vsi nastopajoči so z nastopom poslušalcem v srce ponesli slovensko pesem ter poželi ogromno aplavza. Prireditev je vodila Draga Jeretina Anžin.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar

Tagi