Na sprehodu ob Pšati občudovali likovna dela umetnikov

Neumorni člani Likovnega društva Mengeš so v soboto, 15. junija 2019, pripravili spomladansko galerijo na prostem, ki jo že vrsto let imenujejo »Sprehod ob Pšati«. Na razstavi je sodelovalo veliko število likovnih ustvarjalcev, skupaj jih je bilo kar 30, ki so pod lipami Staretovega drevoreda na stojalih razstavili veliko zanimivih umetniških del, ki so jih sprehajalci lahko občudovali. Obenem so lahko opazovali tudi umetnike pri delu.

Leonida Goropevšek, predsednica Likovnega društva Mengeš je za naš portal povedala, da letos društvo praznuje že 23. obletnico delovanja, zato so se za galerijo na prostem še posebej potrudili. Poleg članov domačega društva so gostili kar precej likovnikov iz sosednjih občin Trzina, Cerkelj, Radomelj, Ljubljane in Polzele. Trideset likovnikov pa je obiskovalcem prikazalo različno tehniko ustvarjanja z akrilnimi barvami.

V času razstave so imeli kar veliko obiskovalcev, med zgodnimi je bil tudi župan Občine Mengeš Franc Jerič, ki jih je pohvalil in jim zaželel še veliko ustvarjalnih let. Pohvale so deževale tudi s strani sprehajalcev in obiskovalcev, ki so si prišli ogledati razstavo. To je priznanje za vse člane društva, da v Mengšu opazijo njihovo delo in napredek in da ga znajo ceniti.

Hvala vsem za spodbudne besede in pohvale ljubiteljskim umetnikom, ki so pripravili čudovito razstavo na prostem. To jim daje spodbudo in moč, da se bodo še naprej trudili in ustvarjali.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar

Komentarji uporabnikov
Tagi