»Muze« Milice Tomšič na ogled v Knjižnici Prežihov Voranc v Ljubljani

Predvečer slovenskega kulturnega praznika je Likovno društvo Mengeš obeležilo z razstavo svoje ustanovne članice in podpredsednice društva Milice Tomšič. Umetnica je za razstavo v Mestni knjižnici Ljubljana, Knjižnici Prežihov Voranc, postavila svoja najbolj priljubljena dela »Muze«.

Milica Tomšič nosi ljubezen do likovnega ustvarjanja nosi v sebi od mladosti. V več kot dvajsetletnem ustvarjanju v likovnem društvu, se je izpopolnjevala pri različnih mentorjih in v tem času izoblikovala svoj zelo prepoznaven način upodabljanja motivov. Do potankosti je izdelala tehniko suhega pastela, ki ji je poleg grafike in linoreza najljubši. Na ogled je postavila 15 slik svojih »muz« v suhem pastelu v čudovitih odtenkih svežih, živahnih barv, tako da »muze« kar žarijo. Upodablja tudi tihožitja in krajine, zadnje čase pa se posveča tudi fotografiji. Ideje za ustvarjanje nosi v sebi, da izziv za novo ustvarjanje dodobra predela in ko dozori, ga z vso vnemo prenese na belino. Imela je veliko samostojnih razstav in prejela tudi številna priznanja ter certifikate kakovosti v tekmovanju ZLDS Zlata paleta, njeno delo  cenijo tudi v Občini Mengeš, saj so ji za njen prispevek v kulturi  podelili bronasto priznanje.

V kulturnem programu na odprtju razstave je prostor preplavila glasba klavirja, o ustvarjalki in njenem delu pa je spregovoril dr. Herman Berčič, njen življenjski sopotnik.

Razstava bo v Knjižnici Prežihov Voranc (Tržaška 47, Ljubljana) na ogled do 2. marca 2018. Vabljeni k ogledu!

Avtor: Binca Lomšek; Foto: Binca Lomšek

Tagi