Mengeški likovniki svoj »Stol« razstavili v gorenjski prestolnici

Spomladanski čas je za Likovno društvo Mengeš zelo aktiven, saj se ves čas nekaj pripravlja in  razstavlja. Razstavo članov društva »Mengeški likovni utrinki«, ki jo je društvo v začetku aprila postavilo v Grižah, so te dni preselili v občinsko stavbo v Mengšu.

V Tednu  ljubiteljske kulture v letu 2017 je društvo prvič razstavo »STOL« na ogled postavilo v Kulturnem domu Mengeš, letos pa jo je postavilo na ogled v Galeriji JSKD Bala v Kranju. Naslov razstave je  sicer preprost, a rešitve tega vsakdanjega  dela pohištva so drugačne, posebne, drzne. Na razstavi razstavlja šestnajst avtorjev, vsak  pa je svoje razmišljanje in videnje enega najbolj uporabljenega dela pohištva na svoj način in v svobodni tehniki izrazil na velikem platnu 100 x 80 cm.

Prisotne je na odprtju razstave, ki je potekala 22. maja 2018, pozdravil Gregor Grašič, predstavnik JSKD IO Kranj in Galerije Bala, predsednica društva Leonida Goropevšek pa je predstavila društvo in razstavljena likovna dela kot upodobitev pomembnega elementa v življenju posameznika – stol. V kulturnem programu sta prostor galerije napolnila s čudovitimi zvoki glasbenika Anastazija in Miran Juvan, pevka in pianist, prisotni so bili navdušeni.

Razstava bo v Galeriji Bala na ogled do 11. junija 2018, od ponedeljka do petka med 16.00 in 18.00 uro.

Binca Lomšek; Foto: Lojze Burja

Tagi