Mengeški likovniki sodelovali v TV oddaji Dobro jutro in na Sejmu v Mengšu

S pesmijo v srcu se je v petek 20. septembra, začelo malo megleno jutro in „Dobro jutro« v Mengšu, televizijska oddaja TV Slovenija, v kateri so se predstavljala mengeška kulturna društva. Ob poskočni glasbi Godbe Mengeš, ki letos praznuje že 135 obletnico delovanja, ter ubranem petju vokalnih skupin, se je oddaja Dobro jutro začela s prenosom v živo.

Tudi Likovno društvo Mengeš je predstavilo svojo bogato dejavnost. Za sceno je postavilo veliko skupinsko sliko z naslovom »JESEN«, sestavljeno iz 18 platen v skupni izmeri 150×180 cm. Jesen je tu in slika je bila lepa scena za predstavitev društva. Hkrati so postavili tudi slikarska stojala, na katerih so razstavili svoja likovna dela. Podpredsednica društva Helena Testen je spregovorila nekaj kratkih besed o delu v društvu. Žal je bilo časa malo, da bi lahko predstavili delo društva obširneje.

Naslednji dan v soboto 21. septembra, se je začel tradicionalen Sejem v Mengšu. Kot vsako leto, smo tudi letos postavili na ogled svoja dela, saj je obisk številen in tako lahko širša množica obiskovalcev sejma obišče tudi galerijo na prostem »Sprehod ob Pšati«. Lokacija je zaradi gradnje telovadnice spremenjena, bili smo bolj vidni kot prejšnja leta. Ponovno smo postavili veliko scensko sliko »JESEN«. Gostili smo tudi nekaj slikarjev iz drugih društev.

Sejem je bil zelo živ, tudi ogledov galerije je bilo veliko, ocene del pa pohvalne. Skupaj je razstavljalo 20 slikarjev, na 20 stojalih pa je bilo razstavljenih 71 slik. Edini slikar iz društva, ki je tudi kipar, je poleg svojih slik razstavil tudi 7 kipov iz varjenega železa. Pridružili sta se tudi dve učenki iz Mengša, ki sta tudi razstavili nekaj risb in slik manjših formatov, hkrati pa tudi zavzeto slikali.

Čez teden dni se bo kar veliko število članov društva udeležilo mednarodnega Ex tempora v Grožnjanu v Istri, kjer društvo sodeluje že vrsto let. Poleg vseh teh dejavnosti je kar 11 članov in članic društva oddalo svoja likovna dela na razpis Regijskih tematskih razstav 2019 in Državne tematske razstave Javnega sklada za kulturne dejavnosti OI Domžale. Tema 7. državne tematske razstave je OBLO IN OGLATO.

Jesen se je v društvu pričela zelo aktivno in prav je tako, saj s svojimi deli obogatimo kulturno ponudbo v Mengšu in širšem prostoru.

Besedilo: Binca Lomšek; Foto: Lojze Burja

Komentarji uporabnikov
Tagi