Mengeški likovniki s slikami okrasili stavbo Slovenskih železnic in Galerijo na prostem v Novem mestu

V ponedeljek, 8. oktobra 2018, je štirinajst članic in članov Likovnega društva Mengeš v avli upravne stavbe Slovenskih železnic v Ljubljani razstavilo šestintrideset likovnih del različnih tematik ter stilov, od realizma, impresije, modernega pristopa, do ikon …

Razstava, ki bo na ogled do 3. novembra 2018, je naletela na zelo dober odziv obiskovalcev in prejela številne pohvale, predvsem za kvaliteto slik, raznolikost in izvirnost. Takšnih pohval si v društvu želimo, saj nam dajejo novo energijo in potrjujejo našo usmerjenost v nove izzive in modernejše pristope. Zato smo vedno veseli, če nas kdo povabi v svojo galerijo.

LKD Mavrica Novo mesto je organizator mednarodne slikarske razstave »Galerija na prostem 2018«. Odprtje razstave je potekalo v četrtek, 11. oktobra 2018, v atriju Knjižnice Mirana Jarca Novo mesto. Razstavljenih je kar 36 likovnih del, ki so jih avtorji podarili in bodo na dogodku tudi donirana Gimnastičnemu društvu Novo mesto. Razstavo je uradno odprl župan Mestne občine Novo mesto Gregor Macedoni. Na tej  mednarodni likovni prireditvi sodelujeta tudi dve članici društva, Leonida Goropevšek s sliko »Megla nad Krko« in Binca Lomšek s sliko »Jasnovidka«, kar pove, da člani Likovnega društva delujejo tudi dobrodelno.

Več fotoutrinkov si lahko ogledate na povezavi tukaj.

Avtor: Binca Lomšek; Foto: Lojze Burja in Binca Lomšek

Tagi