Mengeški likovniki na ogled postavili zimo in slamnate kite

Likovno društvo Mengeš že več let razstavlja likovna dela svojih članov v Domu starejših občanov Ljubljana Moste-Polje. Tokrat je postavilo na ogled 21 likovnih del 14 svojih članov z naslovom »Zima«. Tematika je primerna letnemu času, čeprav ni prav tipična zima. Motivi likovnih del res predstavljajo zimo, čeprav so zelo različni, kakor tudi tehnike, prevladuje tehnika v akrilu.

S postavitvijo razstave likovnih del so člani društva popestrili monotone, hladne in meglene zimske dni ter pravo zimsko vzdušje približali starostnikom – stanovalcem doma, obiskovalcem, pa tudi zaposlenim. Leta 2017 smo člani likovnega društva izdelali veliko stensko sliko pomladnega razpoloženja, ki krasi preddverje doma.

Svoja dela razstavljajo člani društva Lojze Burja, Leonida Goropevšek, Ani Karo, Aleš Koman, Diana Korelc, Martina Kozamernik, Binca Lomšek, Špela Magister, Ina Malus, Barbara Rabič, Emanuela Rodica, Marjana Tavčar, Helena Testen in Milica Tomšič. Razstava je bila postavljena 24. januarja 2020, in bo na ogled predvidoma do konca februarja 2020.

V Slamnikarskem muzeju Domžale je bila v sredo, 29. januarja 2020, predstavitev knjige »Pletemo kite«. Ob tej priliki je muzej gostil KUD Fran Maselj Podlimbarski iz Krašnje, ki je pripravil in izdal knjigo. Kulturni program z ljudskimi pevci in pevkami ter prikaz pletenja kit je bilo prikazano kot pristno doživetje pred mnogimi leti. Hkrati je postavil tudi razstavo likovnih del likovnikov s področja Domžal, Lukovice, Krašnje, Radomelj in Mengša. Prva postavitev razstave na temo slamnikarstva, ustvarjenih na ex temporu Krašnja 2019, je bila v osnovni šoli Krašnja v 19. novembra 2019. Na razstavi so likovna dela kar 10 članov našega društva. Razstava je na ogled od 29. januarja do 31. marca 2020. Vabljeni.

Avtor: Binca Lomšek; Foto: Lojze Burja in Binca Lomšek

Komentarji uporabnikov
Tagi