Mengeški likovniki na 15. Ex temporu Logatec

Na 15. Ex temporu Logatec, ki ga je organiziralo Društvo likovnikov Logatec, je poleg likovnikov iz vse Slovenije sodelovalo tudi Likovno društvo Mengeš. Tema ex tempora je za ta čas več kot primerna: Pomlad.

Odprtje razstave je potekalo 26. aprila 2019, v Stekleni galeriji Športne dvorane Logatec. Prijavilo se je preko 90 likovnih ustvarjalcev, razstavljenih pa je 78 likovnih del v različnih likovnih tehnikah. Tričlanska komisija za izbor najboljših del je imela težko delo. Dobitnik »Zlate muze« je Benjamin Žnidaršič za »Forzicijo«, podelili so tudi dve odkupni nagradi za »Pomladni gozd« Katarine Vidmar in »Večna ljubezen« Franca Godine.

Posebno priznanje za kvaliteto je  med drugimi prejel član našega društva Aleš Koman za likovno delo z naslovom »V parku«. Poleg njega so sodelovali še naslednji mengeški ustvarjalci: Leonida Goropevšek, Ani Karo, Binca Lomšek, Špela Magister, Ina Malus, Irena Novak, Emanuela Rodica, Helena Testen, Milica Tomšič in Irena Gorenc z likovnimi deli ter Lojze Burja s kipom »Štorklje« in Majda Gartner s »Čeveljci«. Čestitke vsem sodelujočim, še posebej Alešu Komanu za prejeto priznanje za kvaliteto.

Razstava bo na ogled do 20. maja 2019. Vabljeni!

Besedilo in fotografije: Binca Lomšek

Tagi