Maša ob srečanju bolnih in ostarelih domžalske župnije

Sodelavci Župnijske karitas Domžale so s svojim delovanjem usmerjeni k dobrim delom. Pomoč nudijo starejšim, osamljenim in pomoči potrebnim oziroma tistim, ki so se znašli v kakršni koli stiski, bodisi v materialni, socialni ali duhovni. Njihova skrb je namenjena tudi bolnim in ostarelim. Večkrat na leto obiščejo tudi oskrbovance v Domu upokojencev Domžale, kjer jim popestrijo dan s pogovorom ali dobrim delom, skupaj z župnijo Domžale pa tam organizirajo tudi svete maše.

V Marijinem šmarničnem mesecu je v nedeljo, 12. maja 2019, v Domu upokojencev Domžale potekala sveta maša za ostarele in bolne, ki jo je skupaj z duhovnima pomočnikoma Avguštinom Klobčarjem in Andrejem Svetetom daroval domžalski župnik mag. Klemen Svetelj. Pri maši je sodeloval Cerkveni mešani pevski zbor župnije Domžale, ki je spremljal organist Janez Kozjek. Pevke in pevci zbora so prepevali lepe Marijine pesmi, pri petju pa so se jim pridružili tudi oskrbovanci doma. Za organizacijo maše in pogostitve oskrbovancev po maši so poskrbeli sodelavci domžalskega Karitasa.

V pridigi je župnik mag. Klemen Svetelj nagovoril prisotne z besedami, kako Bog ve za njihovo trpljenje in žrtve, za bolečine, včasih za njihovo osamljenost in zapuščenost: »Bogu moramo biti hvaležni za vsak dan, ki nam je podarjen. Zavedajmo se, kaj vse nam je podarjeno, kaj vse imamo, ampak velikokrat se tega zavedamo, ko podarjenega nimamo več. Zato se ne smemo ustrašiti, ne smemo obupati, ne smemo vzdihovati za tistim, česar nimamo, ampak se skušajmo veseliti tistega, kar imamo. Spodbujajmo drug drugega, da bomo šli naprej.« Na koncu jih je prosil, naj to žrtev in trpljenje darujejo Bogu in naj v tem času molijo za domovino in pa tudi za duhovnike. Med sveto mašo pa je  duhovni  pomočnik Andrej Svete vsem, ki so to želeli, podelil še zakrament bolniškega maziljenja.

Po končani sveti maši je sledila pogostitev in prijetno druženje. Oskrbovanci so bili nasmejanih obrazov, saj je bil ta dan zanje drugačen od običajnega dne. Saj v bistvu ne potrebujejo veliko, le nekaj naše ljubezni in pozornosti in to v obilni meri premorejo prostovoljci karitasa. Zahvaljujmo se njim in Bogu zanje in tudi zaposlenim doma za njihovo prijazno gostoljubje. Skupno sporočilo oskrbovancev pa je zahvala župniku in vsem duhovnikom, ki jih obiskujejo ter jim vlivajo moč in vedno novo upanje v življenje.

Avtor: Miro Pivar: Foto in video: Miro Pivar

Komentarji uporabnikov
Tagi