Mali plac za najmlajše na dvorišču pr’ Berniku

Po uspešni poletni selitvi Mestnega kina Domžale na prosto, na dvorišče pr’ Berniku, kjer so v prijetnem objemu secesijske stavbe kulturnega doma ob koncu tedna vrteli poletne filme, izvedli pa so tudi dva koncerta, so se v Kulturnem domu Franca Bernika odločili, da bodo jeseni nekaj prireditev oz. predstav za otroke izvedli na dvorišču njihovega doma. V pomanjkanju prireditev in dogodkov za otroke bo to prava poživite.

Prvi takšen dogodek za otroke na dvorišču pr’ Berniku, se bo odvijal v soboto, 5. septembra 2020, ob 10. uri, ko bo na sporedu glasbena pravljica Mali plac (Uroš Grilc), ki govori o čarobno lepem kraju in pogumni želvi, ki bo razrešila škratji urok, s katerim se je vse na Malem placu postavilo na glavo.

*****************************************************

sobota, 5. septembra / 10.00 / Sobotna otroška matineja / za IZVEN / dvorišče KD Franca Bernika
Uroš Grilc: MALI PLAC
glasbena pravljica / Zavod Škrateljc /

nastopajo: Nina Peče Grilc, Ana Kravanja, Samo Kutin / 35′ / 3+ / Glasbena pravljica o čarobno lepem kraju in pogumni želvi, ki bo razrešila škratji urok, s katerim se je vse na Malem placu postavilo na glavo.

Mali plac je čarobno lep kraj in prijazen dom številnih močvirskih živali. Toda škratji urok z Malega placa prežene vse kar leze in hodi. Le želva zbere dovolj poguma, da se sooči s škratjo nadlogo. V temačnem škratjem gozdu jo čakajo tri zahtevne škratje uganke, saj škratje od vsega najraje sprašujejo zagonetne reči. A želva ve, da si tisti, ki reši škratovo uganko, pribori naklonjenost teh malih hudob. Bo želvi uspelo najti rešitev in pregnati škratji urok? Bo Mali plac spet postal prijazen dom mnogoterih močvirskih bitij?  Mali plac je zgodba z močnim ekološkim sporočilom o tem, kako pomembno je ohranjanje ravnotežja v naravi in skrbi za naravno okolje.

Cena vstopnice: 5 / 4,5 Eur

V primeru slabega vremena bo predstava v dvorani Kulturnega doma Franca Bernika. Število gledalcev v dvorani je zaradi ukrepov NIJZ omejeno, v dvorani je priporočeno nošenje mask ter vpis na pripravljeno listo prisotnosti.

V Kulturnem domu Franca Bernika se vam zahvaljujejo za razumevanje!

Miha Ulčar; Foto: Zavod Škrateljc

 

Tagi