Likovno društvo Mengeš na Zlati paleti – razstavi osnovne tehnike in grafike

Zveza likovnih društev Slovenije je pripravila prvo tematsko razstavo projekta »Zlata paleta«. Letošnje razpisane teme so »vodna plovila«, »steklo« in »barvni dualizem«. Odprtje tematske razstave »Osnovne tehnike in grafike« je bilo v soboto, 24. marca 2018, v stari galeriji Delavskega doma Trbovlje.

Strokovna komisije je ob oceni prispelih del ugotavljala, da je kvaliteta del na visoki ravni, prispelo pa je tudi nekaj izredno kvalitetnih del, tako po vsebinski kot po tehnični izvedbi. Izmed 220 prispelih del se je na razstavo uvrstilo 6o likovnih del, in sicer 37 del osnovne tehnike in 23 del grafike. Sodelovalo je enajst društev v osnovnih tehnikah in  8 v grafiki. Strokovna komisija je podelila certifikate kakovosti za osnovne tehnike in za grafiko. Dela, ki so prejela certifikate kakovosti bodo razstavljena  na zaključni razstavi Zlate palete konec leta.

Člani in članice Likovnega društva Mengeš so se zavzeto lotili dela, sodelovali so s 23 likovnimi deli, od katerih se je v izbor uvrstilo deset del osmih avtorjev. Na razstavo so se uvrstili z deli »osnovne tehnike« Lojze Burja, Leonida Goropevšek, Aleš Koman z dvemi likovnimi deli in Milica Tomšič. Z »grafiko« pa so bili uspešni Binca Lomšek, Ina Malus, Barbara Rabič, Helena Testen in Milica Tomšič.

Leonida Goropevšek je prejela certifikat kakovosti za akvarel »Kdo bo hitrejši«, Milica Tomšič je prejela dva certifikata kakovosti in sicer za suhi pastel »Sanje pijanca« in linorez »V genih je zapis« in Aleš Koman za suhi pastel »Tihožitje«.

To je dober začetek letošnjega leta, čaka nas še veliko izzivov.

Avtor: Binca Lomšek; Foto: Lojze Burja in Binca Lomšek

Tagi