Likovno društvo Mengeš na prazniku oliv in olivnega olja

Ex tempore Krasica

V majhni istrski vasici Krasica na Hrvaškem se je odvijal že 21. festival Oleum Olivarum ali bolj razumljivo »Praznik oliv in olivnega olja«. Predstavili so se pridelovalci olja in izdelkov domače obrti in domače kulinarike. V sklopu tega praznika se vsako leto odvija tudi Ex tempore na isto temo – Oljke in olive.

Letos so se tri članice Likovnega društva Mengeš odločile, da prvič predstavijo svoja likovna dela in tako preko meja Slovenije predstavijo tudi Mengeš. Tega srečanja so se udeležile: Irena Gorenc,  Helena Testen in Milica Tomšič.

Na tem Ex temporu je sodelovalo 54 umetnikov iz Hrvaške, Slovenije, Italije, celo Francoz in Ukrajinec, ki pa  oba živita v Sloveniji. Umetniki so razstavili 58 del, organizatorji so podelili pet sponzorskih nagrad in nagrade za tri najboljša dela po oceni strokovne komisije. Nagrade so bile od 30 litrov do 3 litre olivnega olja.

Z udeležbo na tej mednarodni prireditvi so bile udeleženke iz Likovnega društva Mengeš zelo zadovoljne, vsekakor bodo to prijetno istrsko vasico obiskale tudi prihodnje leto.

Avtor: Milica Tomšič; Foto: Helena Testen

Tagi