»Likovna iskanja« v Kulturnem domu Mengeš

V okviru Tedna ljubiteljske kulture je Likovno društvo pripravilo razstavo z naslovom »Likovna iskanja«, katere odprtje je bilo v sredo, 9. maja 2018, v Kulturnem domu Mengeš. Na razstavi je predstavljeno 35 likovnih del 17 avtorjev.

V nagovoru  je predsednica društva Leonida Goropevšek pozdravila navzoče, še posebej podžupana Boga Ropotarja. Povedala je, da so razstavljena dela po vsebini in po interpretacijah zelo različnih slogov in avtorsko razpoznavna. Namen razstave je pokazati kakovostne rezultate in rast posamezne likovne produkcije avtorjev v določenem časovnem obdobju. Ne v vsebini in ne v slogu avtor ni bil omejen in je svobodno lahko izrazil svoja občutja, iskanja in raziskovanja.

O razstavi je spregovoril tudi mentor likovni pedagog, slikar in fotograf Lojze Kalinšek, ki je povedal, da je bistvo razstave v tem, da je nastala brez skupne predpriprave, tako je avtor sam našel in ustvaril tisto, kar je videti na razstavi. Namen tega pristopa je prikaz napredka posameznega avtorja od enega obdobja do drugega oziroma kontinuitete likovne rasti avtorja, pa tudi brez posebne selekcije ali omejitev. Društvu je izrekel posebno pohvalo za razstavo.

V kulturnem programu je zapela Anastazija Juvan s svojim čudovitim glasom,  Miran Juvan pa jo je spremljal na klavirju, ki sta s svojimi zvoki in glasovi navdušila prisotne in popestrila prireditev.

Razstava bo na ogled do 13. junij 2018, ob delavnikih med 10. In 12. uro ter med 16. in 18. uro. Ogled je možen tudi ob dnevu predstav eno uro pred predstavo.

Več fotoutrinkov z odprtja razstave in razstavljena dela si lahko ogledate na povezavi tukaj.

Avtor: Binca Lomšek; Foto: Binca Lomšek

Komentarji uporabnikov
Tagi