Likovna iskanja – Razstava mengeških likovnikov v Riemerji galeriji v Slovenskih Konjicah

Na povabilo Slovensko – Srbskega kulturno humanitarnega društva Srečanje, smo člani Likovnega društva Mengeš postavili razstavo v Mestni galeriji Riemer v Slovenskih Konjicah. Razstavo, na kateri razstavlja 14 članov in članic društva, smo poimenovali »Likovna iskanja«.

Odprtje razstave je potekalo v petek, 21. februarja 2020. Večer je bil posvečen tudi mednarodnem dnevu maternega jezika, zato sta s svojo poezijo dogodek popestrila srbski pesnik, Radovan B. Milić, ki je hkrati predsednik društva in Metka Obrul, podpredsednica društva.

Podpredsednica Metka Obrul  je v nagovoru pozdravila vse navzoče in izrazila zadovoljstvo, da gostijo naše, tako aktivno likovno društvo. K besedi je povabila predsednico Likovnega društva Mengeš Leonido Goropevšek, ki je predstavila rezultate našega dela in samo dejavnost v društvu.

V prijetnem okolju Riemerjeve galerije so ob muzejskih artefaktih naša dela lepo zaživela in dobila nov sijaj. Naše društvo pa je na ta način tudi poneslo sloves Mengša tudi v ta del Slovenije. Po končanem programu in po ogledu del smo z vsemi gosti prijetno poklepetali.

Besedilo in fotografije: Milica Tomšič

Tagi