Izšla je novembrska številka Slamnika, ki si ga lahko ogledate tudi na našem portalu

Izšla je novembrska številka Glasila Slamnik, osrednjega tiskanega informatorja o življenju in delu v občini Domžale. Glasilo Slamnik lahko najdete tudi na našem portalu pod zavihkom – Glasilo Slamnik na spodnji strani portala, kjer si je možno ogledati vse Slamnike od leta 2013 do 2018 ter seveda že novo novembrsko številko.

Glasilo Slamnik izhaja v nakladi 13.500 izvodov, brezplačno pa ga prejmejo vsa gospodinjstva v občini Domžale. Posamezni izvod glasila obsega od 24 do 40 strani. Glasilo izhaja v tiskani obliki in je objavljeno tudi na spletni strani Kulturnega doma Franca Bernika, spletni Strani Občine Domžale ter tudi na našem portalu domžalec.si in sicer v zavihku na spodnji strani portala – Glasilo Slamnik. V nadaljevanju si lahko preberete uvodni nagovor urednice Slamnika, v katerem razkriva vsebino nove novembrske številke Slamnika.

Drage bralke, dragi bralci,

Center za mlade Domžale v letošnjem letu praznuje 20-letnico delovanja. Da je bila ustanovitev centra leta 1998 prava poteza, kažejo rezultati in aktivnosti na področju mladinske politike v zadnjih letih, kot tudi priznanje, ki ga je prejela Občina Domžale. Inštitut za mladinsko politiko je namreč v novembru občini podelil certifikat Mladim prijazna občina. To je priznanje, ki ga za štiriletno obdobje podeljuje Inštitut za mladinsko politiko v sodelovanju s Skupnostjo občin Slovenije in pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja tistim slovenskim občinam, ki uspešno izvajajo ukrepe s področja mladinskih politik. Direktorica Tinkara Koleša je ob tej priložnosti poudarila, da se mora Center za mlade ves čas razvijati, se spreminjati, prilagajati novim situacijam in interesom mladih. V Slamniku vam predstavljamo tudi ekipo, ki soustvarja zgodbo Centra za mlade Domžale.

Ker je pred nami drugi krog občinskih volitev za župana, smo obema aktualnima kandidatoma za župana Občine Domžale zastavili nekaj najbolj vročih vprašanj.

Zdravstveni dom Domžale je postal bogatejši za nove prostore, kjer je po novem razvojna ambulanta. Gre za enega večjih projektov v zadnjih letih, ki so ga v Zdravstvenem domu Domžale izvedli v sodelovanju z Občino Domžale, z njim pa so rešili prostorsko stisko, s katero so se srečevali v zavodu. Obenem pa je razvojna ambulanta dobila vse svoje prostore na enem mestu. Podrobneje vam pomen in delovanje razvojne ambulante predstavljamo v tokratni Temi meseca.

Poznate Kamišibaj? Gre za obliko pripovedovanja zgodb ob slikah, ki izvira iz Japonske, a se v zadnjih letih vse bolj širi tudi pri nas v Sloveniji. V Velikem intervjuju sta nam kamišibaj podrobneje predstavili Tina Grošelj in Katarina Peterc, pobudnici prvega festivala Kamišibaj pod Slamnikom v Domžalah.

V septembru se je v Dobu pri Domžalah odvijala izmenjava z naslovom S športom do sprememb, financirana s strani Evropske komisije, programa Erasmus+, ki se je je udeležilo 22 mladih Evropejcev. Znotraj CZM Domžale sta izmenjavo organizirali mladi Domžalčanki Sofia Kokot in Žana Žabnikar. Z njima smo se pogovarjali o tem, kako poteka prijava takšnega projekta, kako sta se zanj odločili in ne nazadnje, kaj sploh pomeni pripraviti mladinsko izmenjavo.

Špela Trškan, odgovorna urednica

 

Tagi