Izšla je junijska številka Slamnika, ki ga najdete tudi na našem portalu

Izšla je junijska številka Glasila Slamnik, osrednjega tiskanega informatorja o življenju in delu v občini Domžale. Od začetka letošnjega leta Glasilo Slamnik lahko najdete tudi na našem portalu, na katerem smo na prvi strani portala čisto na vrhu pripravili poseben zavihek – Glasilo Slamnik, možno pa si je ogledati vse Slamnike od leta 2013 do 2017 ter seveda že tudi novo junijsko številko.

Ustanovitelj glasila je Občina Domžale. Izdajatelj glasila Slamnik je Kulturni dom Franca Bernika s sedežem glasila v Domžalah. Cilj glasila je objavljanje objektivnih in celovitih informacij o vseh področjih življenja in dela v občini Domžale.

Glasilo Slamnik izhaja v nakladi 13.500 izvodov, brezplačno pa ga prejmejo vsa gospodinjstva v občini Domžale. Posamezni izvod glasila obsega od 24 do 40 strani. Glasilo izhaja v tiskani obliki in je objavljeno tudi na spletni strani Kulturnega doma Franca Bernika, spletni Strani Občine Domžale ter tudi na našem portalu Domžalec.si in sicer v zavihku čisto na vrhu portala – Glasilo Slamnik. V nadaljevanju si lahko preberete uvodni nagovor urednice Slamnika, v katerem razkriva vsebino nove številke Slamnika. Pod uvodnikom pa se nahajajo povezave do zadnje majske številke ter ostalih številk letošnjega leta in preteklih let.

Drage bralke, dragi bralci,

mesec, ki je za nami, so zaznamovali najrazličnejši športni dogodki in dosežki. Konec maja so nogometaši Domžal že drugič v zgodovini postali pokalni prvaki Slovenije, za kar jim iskreno čestitamo.

V juniju je po Sloveniji potekal kolesarski festival Maraton Franja, ki je bil s petkovim kronometrom in sobotno družinsko šolskim maratonom prisoten tudi v Domžalah. Več kot 600 pohodnikov se je udeležilo letošnjega Pohoda ob reki, ki povezuje, ki je potekal drugo leto zapored. Nekateri so prehodili celotno pot od Domžal do Kamnika ali obratno, nekateri samo od ene kontrolne točke do druge, tretji pa celotno pot v drugo mesto in nazaj domov. Pohodnike je tako v Kamniku kot v Domžalah pričakalo pestro dogajanje. Tako so si v nadaljevanju dneva v Slamnikarskem parku v Domžalah lahko ogledali letos že 5. slamnikarski sejem, katerega vodilna tema je bila slama in vse, kar iz nje naredimo.

Košarkarji, nogometaši in rekreativni plavalci so se lahko pridružili še enemu dogodku, ki je v juniju obogatil naše mesto – Športnemu pozdravu poletju. Tema meseca pripada pogumnim. Projekt Štartaj Domžale, s katerim Domžale spodbujajo podjetniško ustvarjalnost, je pritegnil k sodelovanju več kot 100 mladih Domžalčanov in prebivalcev okoliških krajev. Po seriji startup delavnic je sledil finalni izbor zmagovalcev in odprtje vrat Generatorja. V prispevku vam predstavljamo zmagovalce in njihove inovativne ideje.

V pogovoru z Nevenko Nakrst iz Strokovnega združenja Aleana osvetljujemo motnjo avtističnega spektra in izzive, ki jih ta motnja prinaša družbi. V Domžalah namreč člani Zveze za avtizem vzpostavljajo prvi slovenski celostni program pomoči za odrasle osebe z Aspergerjevim sindromom.

Na kulturnih straneh vam predstavljamo mlado pisateljico Alenko Ivančič, nekdanjo uspešno kotalkarico, ki jo v življenju vodi načelo, da nam za zmago ni treba premagovati drugih, premagovati moramo le lastne notranje ovire.

Želim vam prijetne poletne dni,

Špela Trškan, odgovorna urednica

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar
Tagi