Izšla je januarska številka Slamnika, ki ga najdete tudi na našem portalu

Izšla je januarska številka Glasila Slamnik, osrednjega tiskanega informatorja o življenju in delu v občini Domžale. Glasilo Slamnik lahko najdete tudi na našem portalu pod zavihkom – Glasilo Slamnik na spodnji strani portala, kjer si je možno ogledati vse Slamnike od leta 2013 do 2017 ter seveda že tudi novo januarsko številko.

Ustanovitelj glasila je Občina Domžale. Izdajatelj glasila Slamnik je Kulturni dom Franca Bernika s sedežem glasila v Domžalah. Cilj glasila je objavljanje objektivnih in celovitih informacij o vseh področjih življenja in dela v občini Domžale.

Glasilo Slamnik izhaja v nakladi 13.500 izvodov, brezplačno pa ga prejmejo vsa gospodinjstva v občini Domžale. Posamezni izvod glasila obsega od 24 do 40 strani. Glasilo izhaja v tiskani obliki in je objavljeno tudi na spletni strani Kulturnega doma Franca Bernika, spletni Strani Občine Domžale ter tudi na našem portalu domžalec.si in sicer v zavihku na spodnji strani portala – Glasilo Slamnik. V nadaljevanju si lahko preberete uvodni nagovor urednice Slamnika, v katerem razkriva vsebino nove januarske številke Slamnika.

Drage bralke, dragi bralci,

naslovnico prve letošnje izdaje Slamnika krasi fotografija s premiere novega muzikla Pepelka na odru Kulturnega doma Radomlje, ki je požel veliko navdušenje občinstva. V kulturnem intervjuju je zato naš gost Nejc Lisjak, s katerim smo se pogovarjali na novinarski konferenci ob uprizoritvi muzikala Pepelka, kjer ‚nastopa‘ kot urejevalec vseh formalnosti za uprizoritev muzikala, režiser, igralec, pevec, plesalec, majčkeno se vtika tudi v kostumografijo in scenografijo, predvsem pa je človek, ki ve, kaj hoče. V Velikem intervjuju vam predstavljamo Luko Leniča, trenutno najboljšega slovenskega šahista, ki je v minulem letu nastopal na vrsti odmevnih tekmovanj in beležil lepe uspehe.

Tema meseca je namenjena osveščanju o pomenu uporabe avtomatskega defibrilatorja (AED), s katerim lahko ob pravilni uporabi le-tega pomagate rešiti življenje. Ker se zavedamo, kako pomembno je vedeti čim več o defibrilatorju, vas v prispevku seznanjamo z lokacijami defibrilatorjev v naši občini. Z vodjo službe nujne medicinske pomoč Zdravstvenega doma Domžale mag. Renato Rajapakse, dr. med., spec. druž. in urg. med. pa smo se tudi pogovorili o tem, kar moramo laiki vedeti o temeljnih postopkih oživljanja in uporabi defibrilatorja.

Ob izidu nove knjige našega stalnega kolumnista in okoljevarstvenika Antona Komata Zemlja, voda, seme smo se z avtorjem pogovarjali o spremembah, ki bi jih morali storiti, o odločitvah, ki bi jih morali sprejeti, če bi želeli svet zavrteti v do ljudi in narave prijaznejšo smer.

Na straneh športa vam podrobneje predstavljamo Akademijo Nogometnega kluba Domžale, katere namen je dodati pomemben kamenček v celoten mozaik razvijanja novega rodu najboljših domžalskih in hkrati tudi slovenskih nogometašev. S pogledom v preteklost smo se dotaknili grobeljskega drevoreda ter tragedije Kamniško-zasavske terenske čete na Oklem.

Na zadnji strani Slamnika si lahko kot vsako leto preberete, kakšno vreme smo imeli v lanskem letu v primerjavi s povprečjem preteklih let. V mesecu, ki je pred nami, pa nas Pustna sekcija Striček z Vira pri Domžalah vabi na letos že 28. pustni karneval. Naj bo februar kulturno in veselo obarvan!

Špela Trškan, odgovorna urednica

Komentarji uporabnikov
Tagi