Domžale ta vikend v “zavetju besed”

To soboto in nedeljo poteka v Domžalah državno srečanje seniorskih pesnikov in pisateljev, ki ga organizira Javni sklad RS za kulturne dejavnosti (JSDK) skupaj s svojo domžalsko območno izpostavo.  Gre za sklepni del natečaja revije Mentor za starejše avtorice in avtorje, na katerega so selektorji uvrstili 22 od skupno 147 na razpisu sodelujočih avtorjev. Srečanje poteka v gostilni Keber v Domžalah.

Vsi udeleženci so si dopoldne najprej ogledali Slamnikarski muzej in Menačenkovo domačijo. Popoldansko srečanje pa je izobraževalne narave, saj je osrednji del namenjen literarni delavnici Moč besede I. in II., ki jo vodi profesor, urednik in prevajalec Miha Mohor.

Literarno delavnico vodi profesor, urednik in prevajalec Miha Mohor (na sredini)

Izbrano literaturo bodo na danes zvečer na literarnem večeru predstavili sami avtorji/ice, gost večera bo pesnik, pisatelj in kantavtor Matej Krajnc, za glasbo pa bo poskrbel Trobilni kvartet Glasbene šole Domžale. Izbrani avtorji se bodo v nedeljo dopoldne srečali še z mlado pisateljico, esejistko in kritičarko Gabrielo Babnik. 

Ob srečanju bo izšel zbornik V zavetju besed z literarnimi besedili izbranih avtorje/ic in njihovih sopotnikov/sopotnic.

Izbrani avtorji, ki sodelujejo na sklepnem srečanju: Zora Hudales, Justina Strašek (Celjska in Koroška), Sergej Učakar, Iztok Alidič, Milena Sušnik Falle, Milena Miklavčič (Gorenjska), Alenka Bezlaj, Rudi Mlinar (Dolenjska, Bela krajina in Posavje), Vlado Garantini, Branka Novak, Jože Bregar, Alenka Mihorič (osrednja Slovenija), Ivanka Kostantino, Ana Balantič (Primorska), Metka Lampret, Dominique Reščič, Mira Ribič Turičnik, Milan Novak, Majda Strnad, Jana Hartman Krajnc in Mirko Jaušovec (SV Slovenija).

Srečanje sta pripravila Dragica Vesković, samostojna strokovna svetovalka JSKD za literarno dejavnost, in Pavel Pevec, koordinator JSKD OI Domžale.

Več o srečanju

Avtor: Miha Ulčar
Tagi