Dijaki Srednje šole Domžale o letnih časih v slovenski poeziji

Krogotok letnih časov s svojo globoko simboliko spodbuja mnoge pesnike, da v večnem izmenjavanju življenja in smrti osvetljujejo različne bivanjske položaje. V recitiranju poezije različnih pesnikov, se je v torek, 28. novembra 2017, v Knjižnici Domžale preizkusilo trinajst dijakinj in dijakov Srednje šole Domžale. Predstavili so pesmi štirinajstih pesnikov, ki so napisali pesmi, povezane s poletjem in jesenjo.

Mentorici skupine, Katarina Marin Hribar ter Nuša Fujan, sta odlično pripravili dijakinje in dijake k branju poezije, saj so jo le ti prebirali z občutkom in vživetostjo v prebrano. Tako nas je za začetek Barbara Pavlič v glasbeni točki popeljala v poletno noč, saj so bralci poezije začeli z prebiranjem pesmi na temo poletja. Tone Pavček, Edvard Kocbek, Vera Albreht, Silva Mizerit, Dora Gruden, Kajetan Kovič, Srečko Kosovel, Ana Balantič, France Balantič, Josip Murn, Maja Munih, Ivan Minatti, Ervin Fritz ter Saša Vegri, so le del pesnikov, ki so posvetili pesmi poletju in jeseni in katerih pesmi so prebirali dijakinje in dijaki Srednje šole Domžale. 

Tea Bučić, Anže Koderman, Tamara Jakše, Nika Pečnik, Marija Novak, Matej Gaspeti, Živa Mesar, Nejc Balaban, Manca Ribič, Taja Slana, Neja Ulčnik, Monika Naglič ter Asja Mohorič so bralci poezije, ki so z vznesenim občutkom prebirali poezijo, zato ne bo nič čudnega, če bomo kdaj katerega izmed teh mladih srečali tudi na predstavitvi kakšnih svojih poezij. Bralce poezije je na kitari spremljal Marko Furlan, za popestritev med prebiranjem poezije ter med pavzo, ko se je poezija iz poletja preselila v jesenski del, pa sta poskrbeli Mihaela Šuštar na flavti ter Asja Mohorič na klaviaturah. Bralci poezije so popestrili torkov večer, obiskovalci pa so bili več kot zadovoljni ob prebiranju predstavljenih poezij.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar
Tagi