Čopiči mengeških likovnikov poplesavali po platnih mednarodnega festivala Ex tempore Grožnjan

Tradicionalni mednarodni tokrat že 25. Ex tempore Grožnjan je potekal od 27. do 30. septembra 2018. Člani Likovnega društva Mengeš se zadnja leta redno udeležujejo tega velikega mednarodnega  festivala likovnega ustvarjanja. Tokrat je za to veliko prireditev ustvarjalo kar osem članov društva, in sicer Irena Gorenc, Leonida Goropevšek, Milan Korbar, Binca Lomšek, Ina Malus, Boris Pospihalj, Helena Testen in Milica Tomšič.

Čudovito toplo jesensko vreme, sonce in rahla burja so ustvarjali pogoje, da so čopiči kar plesali po platnu. Tako so nastajale slike: Irenin »Kažun«, Leonidine »Črte« in »Igrarije«, Milanov pejsaž in utrinek istrske ulice, Bincini ribi »Kovač« in »Lastovka«, Inin »Pejsaž«, Helenin diptih in Milicina »Kraljica morja«. Svoje slike so z zadovoljstvom obesili na kamnite fasade in se s ponosom fotografirali poleg njih.

Ogled številnih umetnin, ki so krasile kamnite fasade starega istrskega mesta – mesta umetnikov, so popestrile številne prireditve, koncerti, razstava gob, degustacija vin, fužija z istrskim tartufom …

Polni vtisov in idej za nova ustvarjanja  likovnih del v modernejših tehnikah so udeleženci našega društva sklenili, da se bodo tega mednarodnega srečanja v čudovitem okolju mesta umetnosti udeležili tudi prihodnje leto.

Besedilo in fotografije: Binca Lomšek

Komentarji uporabnikov
Tagi