Čopič in platno krojila mesec junij

Prva polovica meseca junija je bila za članice in člane Likovnega društva Mengeš izredno pestra, saj so za nami številni dogodki in aktivnosti, ki smo jih ustvarjali ali pa pri njih aktivno sodelovali.

Konec maja je v Trdinovem hramu v Mengšu stene s slikami zapolnila dolgoletna članica društva Dari Korošec. Devet likovnih del različnih motivov bo na ogled gostom najmanj mesec dni. Tudi letos so »Paletke«, članice društva sodelovale na tradicionalni Golažijadi, ki jo organizira RUP Mengeš. Druženje je bilo zelo prijetno, golaži pa dišeči in okusni.

Športno društvo Sela pri Kamniku je 2. junija 2018, organiziralo mednarodni ex tempore, enodnevno slikarsko druženje, katerega sta se udeležila člana Špela Magister in Aleš Koman. Tradicionalne delavnice v gradu Jable Turističnega društva Kanja iz Trzina, ki je potekalo 3. junija 2018, se je tudi letos udeležilo osem članic društva, ki so ustvarjale v zavetju dreves in v senci grajskega paviljona. V počastitev 1. Svetovnega dneva čebel je član društva Lojze Burja v Mestni kavarni Mesing bar postavil razstavo likovnih del in fotografij. V prvem prostoru so na ogled tri likovna dela cvetja v mešani tehniki, drugi prostor pa krasi sedem fotografij čebel.

10. »Srečanje na vasi« – Na vrtu Jurčkove kmetije, kot se reče po domače na kmetiji Bernarde in Antona Skoka, se je v soboto, 9. junija 2018, od 10. ure dalje dogajalo … Desetič smo se že srečali likovniki Likovnega društva Mengeš na njuni kmetiji. Ob tej priliki so bila razstavljena tudi dela, ki smo jih člani Likovnega društva Mengeš ustvarili na prejšnjih srečanjih in podarili družini Skok. V zavetju sadnih dreves v sadovnjaku so nastajala nova likovna dela, nekateri so vadili tehniko pastela, drugi akrilno tehniko. Sodelovalo je 13 članov. Deseto jubilejno srečanje smo primerno proslavili, gostiteljema podarili kar nekaj ustvarjenih del, razveselila sta  se podarjenih starih okenskih kril z motivi  iz kmečkega življenja.

V ponedeljek, 11. junija 2018, smo začeli s performansom ob zaprtju razstave STOL v Galeriji Bala v Kranju. V starem mestnem jedru smo na ulici postavili konstrukcijo stola z našimi likovnimi deli, poleg pa stole in simbolično prikazali njihov pomen. Zanimiva izkušnja za nas, kakor tudi za mimoidoče. To je bila že druga uspešna razstava v tej galeriji, kamor nas povabi JSKD IO Kranj.

KUD likovna sekcija Polzela je 2. junija 2018 organizirala  2. Ex tempore »Kulturna dediščina in Ivan Cankar« in hkrati praznovala tudi 30 –letnico delovanja. Sodelovala je le Leonida Goropevšek, saj je bilo prav ta dan povsod polno dogodkov, ki so se jih člani društva udeležili. Odprtje razstave v arkadah dvorca Novi Klošter je bilo 15. junija 2018, prireditve se je udeležilo šest članic društva. V čakalnici zobozdravstva Mojce Koželj in zobne ordinacije Jake Jelačina, Zadobrovška cesta 18a, Ljubljana, razstavlja 7 likovnih del Irena Gorenc. To je njena  10. samostojna likovna razstava z  naslovom  »Utrinki od tu in tam«, postavljena bo do sredine septembra.

Sprehod ob Pšati – galerije na prostem v Staretovem drevoredu v Športnem parku Mengeš, so se poleg članov društva udeležili gostje iz Cerkelj na Gorenjskem, Kisovca, Polzele in iz Trbovelj. 18 likovnikov je razstavilo na 22 stojalih 95 slik in 3 kipe. Prireditev je bila dobro obiskana, vreme je bilo lepo, spodbudno pa je, da si je galerijo ogledalo kar veliko mladih in otrok.

Več fotoutrinkov si lahko ogledate na povezavi tukaj.

Avtor: Binca Lomšek; Foto: Binca Lomšek

 

Komentarji uporabnikov
Tagi