Brezplačne glasbene delavnice za otroke z Uršulo Jašovec

Kulturno prosvetno društvo Drouz ob podpori Občine Domžale in KS Radomlje lepo vabi otroke od 8 do 15. leta starosti k vpisu v brezplačne glasbene delavnice, ki jih bo izvajala pedagoginja in skladateljica mlajše generacije, Uršula Jašovec iz Radomelj. Delavnice bodo potekale v Kulturnem domu Radomlje od 21. avgusta 2023 do 25. avgusta 2023, od 16. do 17.30 ure. Pohitite s prijavami, saj je število mest omejeno.

Uršula Jašovec je skladateljica mlajše generacije, ki deluje na mnogih glasbeno-ustvarjalnih področjih. Je dirigentka, skladateljica, poustvarjalka in glasbena pedagoginja, ki med drugim poučuje tudi glasbeno teorijo na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana.

Prejemnica številnih nagrad, ter organizatorka večjih glasbenih projektov, muzikalov in avtorica več originalnih skladb in priredb, nam je pred začetkom brezplačnih glasbenih delavnic, ki so namenjene otrokom od 8 do 15. leta starosti in bodo potekale v Kulturnem domu Radomlje v času od 21. avgusta 2023 do 25. avgusta 2023, od 16. do 17.30 ure  zaupala nekaj več informacij o vsebini delavnic.

Pred zaključkom letošnjih poletnih počitnic bodo imeli otroci priložnost spoznati svet glasbe in začutit glasbene inštrumente na malce drugačen način. Kaj vse bodo ustvarjali otroci, ki se bodo udeležili glasbenih delavnic pod Vašim mentorstvom?

Otroci bodo na glasbenih delavnicah v letošnjem poletju spoznavali, kako bolje obvladovati svoj inštrument, pevski organ preko igre in vaj. Ustvarjali in spoznavali bodo glasbo širom sveta, ter na koncu delavnic svoje tedensko delo tudi izvedli.

Kdo se lahko udeleži delavnic in komu jih še posebej priporočate?

Vsekakor jih priporočam otrokom, ki bi radi izurili svoj glas, pevski posluh in spoznali slovensko in glasbo drugih kultur. Delavnica je namenjena vsem, ki radi prepevajo in imajo radi glasbo.

Kaj bi sporočili vsem, ki premišljujejo, da bi se pridružili glasbenim delavnicam, ki bodo potekale v Kulturnem domu Radomlje od 21. avgusta 2023 do 25. avgusta 2023, od 16. do 17.30 ure?

Vsekakor bi jim želela sporočit, da če želimo bolje razumeti svet, ki ga poznamo in v katerem živimo, moramo najprej razumeti njegov izvor. Šele ko poznamo osnove, ki gradijo našo kulturo, lahko začnemo graditi svoje.

Da je delo z otroki Uršuli Jašovec izredno pomembno, potrjuje tudi njen drugi otroški balet z naslovom Biserni zaliv, ki je nastal nedolgo tega in v katerem se loteva okoljske problematike. Spisala je tudi glasbo za dve gledališki predstavi, mini opero v francoščini ter več skladb za otroške in mladinske zbore. Redno ustvarja in izdaja v reviji Ciciban, Cicido in v raznih glasbenih revijah, ki jih izdaja založba Astrum. V svoja dela pogosto vključuje aktualne in družbenokritične teme ter z glasbo »premišljuje« dogodke, ki so se jo osebno dotaknili.

Število mest za vključitev v brezplačne glasbene delavnice za otroke, ki bodo potekale v Kulturnem domu Radomlje od 21. avgusta 2023 do 25. avgusta 2023 pod mentorstvom Uršule Jašovec in so namenjene otrokom od 8 do 15. leta starosti je omejeno.

Prijave sprejemajo po e-mailu: ema.smodis@gmail.com do zapolnitve mest.

Avtor: Petra Petravič; Foto: Osebni arhiv Uršula Jašovec

Tagi