Brezčasno otroštvo ujeto v objektiv Barbare Gregurič Silič

V četrtek, 3. oktobra 2019, je v Centru za mlade Domžale potekalo odprtje fotografske razstave, ki jo je fotografinja in avtorica razstave Barbara Gregurič Silič poimenovala “Brezčasno otroštvo”. Razstavljene fotografije prikazujejo barvne portrete otrok, ki jih je Barbara upodabljala v različnih časih in krajih.

Barbara Gregurič Silič se je s fotografijo začela ukvarjati leta 2012, od leta 2013 dalje pa je članica Fotokluba Ljubljana. Navdih išče vsepovsod, največji izziv pa so zanjo otroški portreti in ulična fotografija. Navdih išče vsepovsod, največji izziv pa so zanjo otroški portreti in ulična fotografija. Razstavlja na skupinskih razstavah in sodeluje na slovenskih in mednarodnih natečajih, svoja dela je predstavila tudi na petih samostojnih razstavah. Fotografska zveza Slovenije ji je podelila naslov Kandidatka za mojstrico fotografije (KMF FZS), mednarodna zveza za fotografsko umetnost FIAP pa umetniški naziv AFIAP (artist FIAP). Živi in ustvarja v Ljubljani.

O razstavi je umetnostna zgodovinarka in likovna kritičarka Tatjana Pregl Kobe zapisala: “Brezčasno otroštvo” deluje enotno, čeprav jih je fotografinja Barbara Gregurič Silič upodabljala v različnih časih in krajih. Tematika, ki jo že vrsto let razvija, je izrazito osebno izpovedna, dogaja se v današnjem času in z vrhunsko sodobno fotografsko tehnologijo. Identiteta avtorskih portretov otrok različnih starosti v različnih ambientih vzpostavlja hkrati avtoričino osebno zgodbo – strastno željo po ustvarjanju portretov otrok – in soustvarja njeno lastno identiteto.”

Razstava bo v Centru za mlade Domžale na ogled do 8. novembra 2019.

Miha Ulčar; Foto: Center za mlade Domžale

Tagi