Branje namesto olimpijskih iger

Medtem, ko večina gleda olimpijske igre, jaz raje berem. Branje je zame prav poseben užitek, ki se mu rada cela posvetim. In brati ne morem, če nimam miru – predvsem tistega dušnega, zato se na moji polici – poleg kriminalk in fantazijskih knjig – med drugim vedno znajde tudi kakšna literatura na temo duhovnosti. Temu primeren je tudi moj zadnji bralni repertoar. Kaj pa vi najraje berete?

Srce temno kot črnilo

Že šesta knjiga izpod prstov znane pisateljice, ki piše pod psevdonimom Robert Galbraith. Glede na to, da je sedaj že dolgo časa javno znano, da gre za J. K. Rowling, mi sicer ni jasno, zakaj še vztraja pri tem in se raje ne podpisuje s svojim imenom, ampak… psevdonim gor ali dol, knjiga je vsekakor odlična kriminalka, ki je izšla pri založbi Mladinska knjiga.

Protivnetna živila*

Avtorica knjige, ki je izšla pri založbi Mladinska knjiga, je registrirana dietetičarka z magisterijem iz človeške prehrane. V njej predstavlja 50 najboljših protivnetnih živil in nasvete kako lahko le ta pomagajo pri različnih bolezenskih stanjih. Poleg tega pa seveda ni pozabila tudi na okusne recepte za enostavne obroke, ki se lahko iz njih pripravijo.

8 pravil ljubezni – kako jo najti, negovati in izpustiti

Naslov in vsebina knjige me drugače ne bi prav posebno pritegnila, če je ne bi napisal Jay Shetty, ki mu sicer nadvse rada sledim na družbenih omrežjih. Naj spomnim, da je sicer tudi avtor uspešnice Mislite kot menih. Knjiga je izšla pri založbi Primus je odličen vodnik po ljubezni in partnerskem odnosu o katerem bi se morali po mojem mnenju učiti na vsaki srednji šoli.

Tik pred koncem sveta

Jonas Jonasson, me je očaral že z uspešnicama Stoletnik, ki je zlezel skozi okno in izginil ter Maščevanje je sladko, d. o. o.. Tik pred koncem sveta je njegova najnovejša komedija v pisani obliki, ki jo je izdala založba Mladinska knjiga. Upam, da bo tako kot že prej omenjeni stoletnik, tudi ta doživela še filmsko uprizoritev.

Bodite koristni: Sedem pravil za življenje

Arnolda Schwarzeneggerja poznam predvsem kot bodibilderja in filmskega igralca, zato sem bila popolnoma presenečena, ko sem izvedela, da je pred to knjigo, napisal že šest drugih… ki v slovenščino sicer niso bile prevedene. In odkar sem jo prebrala, se mi Arnold vsekakor ne zdi samo bivši razkazovalec mišic, ampak človek s katerim bi z veseljem kakšno rekla. Knjigo je izdala založba Primus.

Ukradena dedinja

Knjiga je uspešnica mladinske pisateljice Holly Black, ki pa me je (kljub temu, da ne spadam več v kategorijo mladine), nadvse očarala s svojim fantazijskim, vilinskim svetom. Pravzaprav mi je prav čudno, da pred tem nisem poznala nobene njene druge knjige, saj se zvesto drži tega žanra. Založba Mladinska knjiga.

Nevidna sila duhovnega preboja*

Avtorica knjige, ki je izšla pri založbi Primus, je uspešna in mednarodno priznana spiritualna voditeljica in hipnoterapevtka Asya Širovnik Moškon. V knjigo s podnaslovom Portali čudežev – prvi del, je vtkala svoje znanje, ki ga je zbrala skozi svoje dolgoletno terapevtsko delo. Morda pomembno ali pa tudi ne – predgovor h knjigi je prispevala Manca Košir.

Mamin zmaj

Ta knjiga pa mi je prav pobožala srce, saj pripoveduje o mami v kateri živi zmaj, ki občasno bruha ogenj. Takrat recimo, ko se na kavču znajdejo packe marmelade. Res čudovita slikanica, ki je izšla pri založbi Sodobnost je enkratno darilo za vsakega malčka – posredno pa tudi njegovo mamo.

50 izzivov za otroke in starše*

Take knjige imam nadvse rada, saj me navdihujejo in brcnejo v rit, da se spravim k akciji. Izzivi so ravno prav navihani in ravno prav kratki, obenem pa zelo domiselni in kot nalašč za skupno družinsko uresničevanje. Založba Mladinska knjiga.

Kakšen je tvoj značaj

Otroška knjiga opisuje 46 značajskih lastnosti, ki so tako dobre kot slabe in je – meni osebno, odlično sredstvo za pričetek pogovora ob kakšnem prijetnem ali manj prijetnem dogodku, ki se zgodi hčerki v odnosih z drugimi. Zdi se mi, da ji je potem lažje razumeti, zakaj je do tega prišlo. Založba Mladinska knjiga.

Kraljična / Pošast

Gre za dve zgodbici v isti knjigi, ki se bereta vsaka s svoje strani in srečata na sredini. Kljub temu, da je namenjena vrtčevskim otrokom, jo nadvse rada bere tudi moja drugošolka. Ne samo zaradi tega, ker sta z glavno junakinjo soimenjakinji. Knjiga je izšla pri založbi Sodobnost.

Moj spisek zaenkrat še neprebranih knjig:

  • Deklica po imenu Willow
  • Čarobna hišica na drevesu – Dinozavri pred mrakom
  • Čarobna hišica na drevesu – Vitez ob zori
  • Deklica, ki je pila mesečino
  • Hitlerjeve pokuševalke
  • Deveterica
  • Volčji brlog
  • Hiša z zlatimi durmi
  • Lunini krogi
  • Magični recepti za lepotilne navade
  • Spodbudimo pretok življenjske energije
  • Kaj pa če so krivi hormoni
  • Maniferstiranje
  • Čarovniška sirota

*Knjige označene z zvezdico tudi podarjamo! V nagradni igri lahko sodelujete na facebook strani domžalec.si.

Maham do prihodnjič,

Maša

Tagi