8. Tabor ljubiteljskih slikarjev in fotografov Slovenije

V nedeljo, 1. julija 2018, je bilo središče dogajanja na gradu Komenda Polzela, kjer je udeležence 8. Tabora ljubiteljskih slikarjev in fotografov Slovenije nagovoril Marko Slokar, predsednik KUD Polzela in Klavdija Sitar, predsednica ZLDS. Ljubiteljski slikarji in fotografi so se zbrali na taboru, ki je namenjen skupnemu ustvarjanju in druženju pred poletnimi počitnicami.

Kar 40 udeležencev si je ogledalo grad Komenda, graščino Schenek na Polzeli,  v senci visokih dreves pa so se nekateri lotili slikanja. Drugi so si ogledali grad Žovnek nekaj kilometrov stran, ki ga že 26 let neutrudno obnavljajo prostovoljci. S fotografskimi aparati v roki so zalotili pri delu in obnovi gospoda Franca Kralja, bivšega ravnatelja, župana Braslovč Branimirja Strojanška ob mešalcu betona, zidarskega mojstra Rudija Sedovška pri gradnji opornega zidu. Vse čestitke vsem zanesenjakom, ki vztrajajo pri obnovi. Grad Žovnek že kaže svojo podobo, ki so jo fotografi ujeli na sto in en način v svoje foto zapise. Iz Likovnega društva Mengeš sta se udeležili dve članici, Leonida Goropevšek in Binca Lomšek.

Vsa nastala dela, tako platna kot tudi fotografije bodo udeleženci dokončali in izbor poslali na razstavo, ki bo 15. septembra 2018.

Stkala so se nova poznanstva, druženje je bilo zelo živahno in sproščeno. Zdaj pa na počitnice …

Avtor: Binca Lomšek; Foto: Binca Lomšek

 

Komentarji uporabnikov
Tagi