46. Novoletni koncert Simfoničnega orkestra Domžale – Kamnik

Simfonični orkester Domžale – Kamnik je tudi v letu 2016 priredil tradicionalni novoletni koncert, tokrat že 46. po vrsti. Tako so po koncertu v Mengšu 19. 12. ter v Kamniku 22. 12. prišli 27. 12. 2016 razveselit tudi domžalske ljubitelje tovrstne glasbe v športni dvorani Domžale.

Na koncertu je orkester prvič gostil kar 5 solistov, ki so izvedli raznovrstna glasbena dela. Pravo posebnost je predstavil Vivaldijev Koncert za dve mandolini in orkester v G-duru, ki sta ga v manjši priredbi skupaj z orkestrom izvedla kontrabasista Petar Brčarević in Dimitar Ivanov. Slišali smo še eno redko izvajano delo koncertna arija Per questa bella mano Wolfganga Amadeusa Mozarta, v kateri je kot solist nastopil basist in kontrabasist Tomaž Štular, sicer pa so spored prepletale zimzelene operne arije Gioachina Rossinija, Charlesa Gounoda in Lea Delibesa, baletna glasba Ples uric iz opere La Gioconda Amilcareja Ponchiellija in operne uverture Wolfganga Amadeusa Mozarta, Giuseppa Verdija, Emericha Kálmána in Johanna Straussa mlajšega. Tako sta posamič ter skupaj zapeli tudi Eva Černe (sopran) ter Jadranka Juras (mezzosopran). Koncert, ki je bil dolg dve in pol uri so razdelili v dva dela z vmesno pavzo. Sta pa oba dela bila fenomenalna, saj so dolgi aplavzi med skladbami ter po podelitvi šopkov solistom dali vedeti, da so poslušalci z videnim in slišanim bili več kot zadovoljni. Povezovalec programa Gregor Budal je v svojem slogu lepo vodil koncert ter predstavil vsako skladbo kot tudi vsakega nastopajočega solista. 

Dirigent Slaven Kulenović je spretno krmaril barko polno odličnih glasbenikov, ki so skupaj polni dvorani športnega centra v Domžalah polepšali pobožični čas ter nas navdali z upanjem na boljše prihajajoče leto, ki se nezadržno približuje.

Avtor: Miro Privar; Foto, video: Miro Pivar
Tagi