Že dlje časa zamakalo iz zgornjega v spodnje stanovanje, poklicni gasilci pomirili strasti

V večstanovanjskih zgradbah, sploh v starejših, se pogosto zgodi, da zaradi zastarele oz. počene vodovodne ali odtočne cevi prihaja do izliva vode in posledično do zamakanja v stanovanju nižjega nadstropja. S takšnimi primeri se pri svojem delu velikokrat srečujejo tudi poklicni gasilci CZR Domžale, saj morajo zapirati ventile vodovodnih in odtočnih cevi ter radiatorjev. Sem ter tja pride tudi do večjega izliva, zaradi česar gasilci tudi posesajo izteklo vodo. Že samo izlitje vode namreč lahko v posameznemu stanovanju povzroči veliko škodo.

S takšno tehnično intervencijo so se poklicni gasilci CZR Domžale soočili danes zvečer, saj jih je klicala stanovalka iz večstanovanjskega objekta na Ljubljanski cesti 89 v Domžalah, ki pa je imela zamakanja vode – le ta je pritekala iz stanovanja zgornjega nadstropja, že dovolj, saj je po njenih ploščicah stanovanja zamakalo že dlje časa. Gasilci pa na kraju niso opravili samo tehnične intervencije, ampak so tudi pomirili strasti med stanovalci.

Bogdan Potočnik, vodja IV. izmene poklicne gasilske enote CZR Domžale nam je povedal, da so bili ob 19. uri obveščeni, da zamaka voda v stanovanje v I. nadstropju na Ljubljanski cesti 89. Po ogledu so ugotovili, da voda priteka iz stanovanja II. nadstropja. Gasilci so v nadaljevanju stopili v kontakt s stanovalcem zgornjega nadstropja, po ogledu pa je bilo ugotovljeno, da pušča vgrajena cev. Stanovalcu so priporočili, da naj porabo vode do sanacije čim bolj zmanjša ter, da naj čim prej kontaktira vodovodarja, ki bo zadevo saniral, da ne bo več prihajalo do puščanja vode. Stanovalec je priporočilo vzel resno, prav tako so mu gasilci dali kontakt vodovodarja. Pomirjena pa je bila tudi občanka, kateri zamaka stanovanje. Na kraju so posredovali tudi policisti PP Domžale.

Miha Ulčar; Foto: arhiv domžalca

 

Komentarji uporabnikov
Tagi