Zaradi zažgane hrane dim napolnil stanovanje, gasilci spečega stanovalca rešili pravočasno

Okrog 1. ure zjutraj so gasilci PGD Prevoje, PGD Lukovica, PGD Blagovica, PGD Krašnja in PGD Trojane posredovali v večstanovanjski stavbi na Prevojah pri Šentvidu, kjer se je v enem izmed stanovanj smodila pozabljena hrana na štedilniku, stanovalec pa je medtem spal. Le-ta je bil v nadaljevanju s strani reševalcev prepeljan v UKC Ljubljana, saj se je nadihal dima.

Gašper Bergant, poveljnik PGD Prevoje nam je povedal, da so bili okrog 1. ure zjutraj obveščeni o požaru v večstanovanjski stavbi na Prevojah pri Šentvidu, zaradi česar so bile aktivirane še vse ostale gasilske enote Gasilske zveze Lukovica. Na kraju so ugotovili, da se v enem izmed stanovanj kadi, iz stanovanja pa ni bilo nobenega odziva. Zaradi tega so s tehničnim posegom odprli vrata, odstranili zažgano posodo iz štedilnika ter zbudili in iz stanovanja rešili stanovalca. Ker se je nadihal dima, so mu gasilci do prihoda reševalcev NMP Domžale nudili oskrbo s kisikom. Reševalci pa so ga nato prepeljali v UKC Ljubljana. Gasilci so v nadaljevanju še prezračili prostore. Na kraju so bili prisotni tudi policisti PP Domžale.

Bergant nam je še povedal, da je intervencija potekala hitro in uspešno, večje škode ni bilo. Je pa zagotovo sreča v nesreči ta, da je dim pravočasno opazil sosed ter o tem obvestil gasilce, ki so na kraj prispeli zelo hitro po obvestilu in pravočasno iz objema dima rešili spečega stanovalca.

Tomaž Tomaževic s Policijske uprave Ljubljana nam je povedal, da se je po do sedaj zbranih obvestilih zasmodila hrana v posodi na indukcijski plošči, pri čemer se je prostor zadimil, do ognja pa ni prišlo. V UBKC Ljubljana je bila zaradi vdihavanja dima odpeljana ena oseba, za katero se je v nadaljevanju izkazalo, da ni poškodovana. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo izvedli ustrezen ukrep.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: PGD Prevoje

 

Tagi