Zaradi sproščanja plinov gasilci iz večstanovanjske stavbe v Domžalah evakuirali več oseb

Poklicni gasilci CZR Domžale so danes dopoldan v dobrih petnajstih minutah posredovali na kar dveh intervencijah. Okrog 10.15 ure so posredovali na Masljevi ulici v Domžalah, kjer je padla kolesarka, ki se je poškodovala, nekaj pred 10.30 uro pa so bili napoteni na Ulico Simona Jenka, prav tako v Domžale, kjer je iz večstanovanjskega objekta uhajal plin. Zaradi varnosti stanovalcev so izvedli evakuacijo petindvajsetih oseb.

Jernej Slapar, vodja dnevne izmene poklicnih gasilcev CZR Domžale, nam je povedal, da so bili ob 11.13 uri obveščeni o padcu kolesarke na Masljevi ulici v Domžalah in sicer v bližini stavbe Centra za socialno delo Domžale. Takoj po prihodu so najprej zavarovali kraj ter nudili pomoč reševalcem NMP ZD Domžale, ki so poškodovano mlajšo kolesarko prepeljali v UKC Ljubljana.

Ob 11.27 uri pa so prejeli obvestilo, da se na Ulici Simona Jenka 8 v Domžalah sproščajo nevarni plini. Po besedah Slaparja je plin uhajal iz stanovanja v drugem nadstropju večstanovanjske stavbe. Gasilci so zaradi varnosti takoj izvedli evakuacijo petindvajsetih stanovalcev, ki so se takrat nahajali v stavbi. Prav tako so ob prisotnosti policije s tehničnim posegom odprli stanovanje, kjer so ugotovili, da plin uhaja iz plinskega štedilnika. Zaprli so dovod plina, iznosili plinsko jeklenko, prezračili stavbo ter opravili meritve plinov, ki so pokazale, da ni več nevarnosti za zdravje ljudi in okolico. Evakuacija pa je potekala hitro in brez zapletov.

S Policijske uprave Ljubljana so sporočili, da je bilo na kraju ugotovljeno, da je občan v stanovanju pustil delno odprt difuzor na plinskem štedilniku, zaradi česar je uhajal plin. Pri gasilski intervenciji je bilo evakuiranih 25 oseb stanovanjskega bloka. V dogodku ni nastala materialna škoda, noben oseba ni bil poškodovana. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti.

Miha Ulčar; Foto: Google/arhiv domžalca

Tagi