Zaradi neznane snovi gasilci posredovali na Policijski postaji Domžale

Danes nekaj po 12.30 uri so poklicni gasilci CZR Domžale prihiteli na Policijsko postajo Domžale, saj naj bi občan tja prinesel pošiljko s prašnato snovjo, ki jo je prejel po pošti. Gasilci so po protokolu izvedli posredovanje, kakršno je nujno potrebno ob potencialno nevarni snovi.

Robert Koščak, vodja intervencije poklicne gasilske enote CZR Domžale nam je povedal, da so bili o dogodku obveščeni ob 12.38 uri. Takoj po prihodu so najprej zavarovali celotno območje, nato pa so v sodelovanju z Oddelkom za protibombno zaščito Specialne enote policije vzeli vzorec ter ga poslali v nadaljnjo analizo. Prav tako so izvedli celoten postopek dekontaminacije.

Na Policijski upravi Ljubljana so nam v zvezi z dogodkom povedali, da je občan v prostore Policijske postaje Domžale prinesel pošiljko s prašnato snovjo, ki jo je prejel po pošti. Na kraju so posredovale pristojne službe in izvedle aktivnosti, ki so predvidene v takšnih primerih (zavarovanje ožje in širše okolice, zbiranje obvestil …). Snov je bila odpeljana v analizo na Inštitut za mikrobiologijo in parazitologijo Veterinarske fakultete.

Na podlagi prvih analiz neznane prašnate snovi, je bilo ugotovljeno, da snov ni nevarna za zdravje in življenje ljudi. Policisti v zvezi dogodka še nadaljujejo z zbiranjem obvestil. Delo Policijske postaje Domžale ni več moteno in je dostopna tako strankam kot občanom.

Miha Ulčar; Foto: CZR Domžale

Tagi