Zagorelo v nekdanjem mlinu na Homcu, ogenj zajel tudi ostrešje

Danes, okrog 13.30 ure je na Vaški poti na Homcu zagorelo v nekdanjem Nastranovem mlinu, ki je trenutno v fazi prenove. Požar so hitro pogasili gasilci CZR Domžale, PGD Homec in PGD Radomlje in preprečili ,da bi se ogenj razširil na celoten objekt.

Martin Juteršek, vodja III. izmene poklicne gasilske enote CZR Domžale nam je povedal, da so bili ob 13.31 uri obveščeni, da je v nekdanjem mlinu na Homcu izbruhnil požar. Do slednjega je po njegovih besedah prišlo na terasi drugega nadstropja, ogenj pa se je razširil na fasado, ki je trenutno v izdelavi ter še na del ostrešja. Gasilci so požar hitro pogasili in preprečili, da bi se razširil na celoten objekt. Na kraju so posredovali tudi policisti PP Domžale.

Tomaž Tomaževic s Policijske uprave Ljubljana nam je povedal, da so bili o požaru v prizidku ene izmed stavb na območju Homca obveščeni okoli 13.30 ure. Na kraju so posredovali gasilci, ki so požar pogasili, in policisti, ki so zbrali prva obvestila in zavarovali kraj: “Po prvih podatkih naj bi zagorelo v prostoru, ki se uporablja kot skladišče, požar pa se je razširil na del ostrešja objekta. V dogodku ni bil nihče poškodovan, nastalo pa je za več tisoč evrov škode. Vzrok za požar še ni znan. Policisti so opravili ogled in nadaljujejo z zbiranjem obvestil. O vseh ugotovitvah bodo obvestili pristojno državno tožilstvo.”

Miha Ulčar; Foto: CZR Domžale, Uroš Juračič

Tagi