Zagorelo v garaži stanovanjske hiše na Homcu

Danes nekaj po 9.30 uri je prišlo do požara v priročni delavnici v garaži stanovanjske hiše na Gostičevi cesti na Homcu. Požar sta že pred prihodom gasilcev pričela gasiti lastnik in sosed, dokončno pa so ga pogasili PGD Homec in CZR Domžale.

Milan Peterc, vodja intervencije poklicne gasilske enote CZR Domžale, nam je povedal, da so bili o požaru v priročni delavnici v garaži stanovanjske hiše na Gostičevi cesti na Homcu obveščeni ob 9.41 uri. Požar sta pred prihodom gasilcev začela gasiti lastnik in sosed, dokončno pa so ga pogasili gasilci PGD Homec, ki so na kraj prispeli zelo hitro po aktiviranju. V nadaljevanju so gasilci CZR Domžale in PGD Homec iz garaže iznesli ožgane elemente ter objekt pregledali s termovizijsko kamero.

Po besedah Peterce je do požara prišlo zaradi napake na napeljavi električnega grelnika – kuhalnika, ki ga je uporabljal lastnik objekta. Da ob požaru ni nastala večja škoda, ogenj je že zajel nekaj polic v objektu, gre zasluga hitri reakciji lastnika in soseda, ki sta takoj pričela z gašenjem požara. Pri tem sta uporabila ročni gasilni aparat in z vodo iz vrtne cevi. Da je šlo za hitro in uspešno izvedeno intervencijo z minimalno škodo, nam je potrdil tudi poveljnik PGD Homec Luka Repanšek, ki nam je še povedal, da je na intervenciji sodelovalo trinajst homških gasilcev z dvema gasilskima voziloma. Na kraju so bili prisotni tudi policisti PP Domžale.

Miha Ulčar; Foto: arhiv domžalca

 

Tagi