Zagorelo ob Kamniški Bistrici v Srednjih Jaršah

Nekaj po 14.30 uri je ob reki Kamniški Bistrici v Srednjih Jaršah pri Domžalah prišlo do požara v naravi. Gasilci so gorečo podrast in travo hitro na okrog 100 kvadratnih metrih pogasili ter preprečili nadaljnje širjenje požara.

Luka Pušnik, vodja intervencije dnevne izmene poklicne gasilske enote CZR Domžale, ki je na intervenciji sodelovala skupaj z gasilci PGD Jarše-Rodica, nam je povedal, da so bili o travniškem požaru ob reki Kamniški Bistrici v Srednjih Jaršah obveščeni ob 14.37 uri. Požar v velikosti okoli 100 kvadratnih metrih so gasilci pogasili z vodo ter preventivno pregledali okolico.

Vzrok požara ni znan, je pa Pušnik opozoril, da je daljše obdobje suhega vremena povzročilo ugodne razmere za nastanek in širjenje požarov v naravnem okolju. Zato velja previdnost pri kurjenju v naravi. Prav tako ni priporočljivo v naravo odmetavati cigaretnih ogorkov.

Bodo pa po besedah Pušnika gasilci PGD Jarše-Rodica v prihodnjih dneh, v kolikor bo vreme dopuščalo, nadzorovano požgali travo in podrast na tistem območju, kar izvedejo vsako leto.

Miha Ulčar; Foto: PGD Jarše-Rodica

 

Komentarji uporabnikov
Tagi