Zagorelo na podstrešju stanovanjske hiše na Ljubljanski cesti v Domžalah

Danes okrog 10.50 ure so bili gasilci obveščeni, da je prišlo do požara na podstrešju stanovanjske hiše na Ljubljanski cesti v Domžalah. Na kraju požara so posredovali poklicni gasilci CZR Domžale, gasilci PGD Domžale-mesto ter policisti PP Domžale. Zaradi intervencije je bila na tistem območju nekaj časa za ves promet zaprta Ljubljanska cesta.

Milan Peterc, vodja intervencije poklicne gasilske enote CZR Domžale nam je povedal, da jih je ob prihodu pričakala lastnica stanovanjske hiše, katera je tudi zaznala požar v podstrešnem in mansardnem prostoru, ki je bil aktiven že nekaj časa. Po opravljenem ogledu in ugotovitvi lokacije, so začeli z odkrivanjem žarišč in gašenjem ter z iznosom izžganih predmetov in termo izolacije. Prav tako so prezračili celoten objekt. V požaru je delno poškodovana strešna konstrukcija.

Peterc nam je še povedal, da je bila akcija hitra in učinkovita, predvsem je pohvalil prisebnost in učinkovitost lastnice stanovanjske hiše ter ostalih stanovalcev, ki so pravočasno odreagirali in pravilno ukrepali. Lastnik je takoj tudi izklopil električno napeljavo. Pravočasno ukrepanje stanovalcev ter hitra intervencija gasilcev, je po besedah Peterca preprečila najhujše, saj je bila pomembna vsaka minuta. Po izvedeni intervenciji, v tem času je bila na tistem območju za ves promet zaprta Ljubljanska cesta, so gasilsko stražo še nekaj časa vršili gasilci PGD Domžale-mesto.

Tomaž Tomaževic s Policijske uprave Ljubljana nam je v zvezi s požarom povedal, da je po do sedaj zbranih obvestilih do požara prišlo zaradi napake v električni napeljavi (v vezju ventilatorja). Nastalo je za okoli 500 evrov materialne škode. V dogodku ni bil nihče poškodovan. Policisti so dogodek ustrezno zabeležili.

Miha Ulčar; Foto: Miro Pivar, CZR Domžale

Komentarji uporabnikov
Tagi