Zagorela zabojnika za odpadke, nato pa se je požar razširil na drvarnico in gospodarski objekt

Včeraj, nekaj minut pred 14.30 uro je na Gasilski ulici v Loki pri Mengšu prišlo do večjega požara, saj sta zagorela zabojnika za odpadke, ogenj pa se je nato razširil na leseno brunarico in del zidanega gospodarskega objekta. Požar so omejili in pogasili gasilci PGD Loka pri Mengšu, PGD Mengeš, PGD Topole, PGD Trzin in PGD Kamnik.

Na Policijski upravi Ljubljana so bili o požaru v Loki pri Mengšu obveščeni okoli 14.30 ure. Aleksandra Golec nam je v zvezi s požarom povedala, da je bilo ugotovljeno, da sta zagorela zabojnika za odpadke, nato pa se je požar razširil na leseno drvarnico, ki je v celoti pogorela. Požar je zajel tudi del zidanega gospodarskega objekta, nato pa so gasilci požar uspeli zamejiti. V požaru je nastalo za preko 30.000 evrov materialne škode.

“Policisti so opravili ogled kraja požara in še nadaljujejo z ugotavljanjem vzroka in drugih okoliščin v zvezi suma storitve kaznivega dejanja. O vseh ugotovljenih okoliščinah bodo obveščali pristojno državno tožilstvo,” je še povedala Aleksandra Golec.

Miha Ulčar; Foto: PGD Topole

Tagi