Za trgovino Pepco v Domžalah prišlo do požara embalaže in kartona

Nekaj po 14.30 uri je za trgovino Pepco v nakupovalnem parku Stop Shop v Domžalah prišlo do požara plastične embalaže in kartona. Gašenja požara so že pred prihodom gasilcev lotili zaposleni, dokončno pa so ga pogasili gasilci CZR Domžale in PGD Domžale-mesto. Po do sedaj zbranih podatkih in ugotovitvah policije, naj bi požar zanetila neznana oseba.

Matjaž Korošec, vodja III. izmene poklicne gasilske enote CZR Domžale nam je povedal, da so bili o požaru embalaže (plastične košare s plastičnimi izdelki) in kartona za trgovino Pepco, na Ljubljanski cesti 151 v Domžalah obveščeni ob 14.41 uri. Že pred njihovim prihodom so z ročnimi gasilnimi aparati požar pričeli gasiti zaposleni, dokončno pa so ga pogasili gasilci, ki so v nadaljevanju opravili še pregled stene trgovine s termovizijsko kamero, saj jo je požar embalaže močno segrel.

Po besedah Korošca naj bi zaposleni pred požarom v skladišče shranjevali pripeljano robo, po zaključku pa so se odpravili v notranjost. Je pa pred trgovino ostalo nekaj embalaže. Po dobrih dveh minutah, ko so se vrnili, pa je bila embalaža že v ognju. Vzrok požara še ni znan, so bili pa na kraju tudi policisti PP Domžale, ki so opravili ogled.

Korošec nam je še povedal, da je intervencija potekal hitro in učinkovito, na kraj pa so prispeli v dobrih štirih minutah po pozivu. Na intervenciji je sodelovalo pet poklicnih gasilcev CZR Domžale z enim vozilom in šest gasilcev PGD Domžale-mesto z dvemi vozili.

Na Policijski upravi Ljubljana so nam v zvezi s požarom povedali, da so policisti z ogledom in zbiranjem obvestil do sedaj ugotovili, da je neznani storilec pristopil do odpadne embalaže, ki je bila za objektom in jo na neznan način zanetil. V požaru je bila poškodovana tudi fasada bližnjega objekta, skupna materialna škoda pa znaša okoli 2000 evrov. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil za izsleditev neznanega storilca in bodo o vseh okoliščinah obveščali pristojno državno tožilstvo.

Miha Ulčar; Foto: Miro Pivar

Tagi