Z motorjem trčil v osebno vozilo, motorist in sopotnik huje poškodovana

V nesreči

Včeraj, nekaj minut pred 21. uro je v križišču Bernikove in Češminove ulica v Domžalah motorist trčil v osebno vozilo. V nesreči sta motorist in sopotnik utrpela hujše poškodbe.

Anže Srenjšček, vodja intervencije nočne izmene poklicne gasilske enote CZR Domžale nam je povedal, da so bili ob 20.47 uri obveščeni, da je v križišču Bernikove in Češminove ulica v Domžalah prišlo do trka osebnega vozila in motorista s sopotnikom. Gasilci so takoj po prihodu zavarovali kraj dogodka, pomagali reševalcem NMP Domžale pri oskrbi in imobilizaciji ponesrečencev, razsvetljevali kraj prometne nesreče, umaknili motor s cestišča in nevtralizirali iztekle motorne tekočine. Ponesrečena motorista sta bila prepeljana v UKC Ljubljana. Udeleženci v osebnem vozilu, med katerimi je bil tudi otrok, niso bili poškodovani. Na kraju so posredovali tudi policisti PP Domžale. V nesreči je bil udeležen kros motor.

S Policijske uprave Ljubljana so v zvezi s prometno nesrečo sporočili, da je bilo ugotovljeno, da je motorist s sopotnikom pripeljal iz neprednostne ulice in zapeljal na Češminovo ulico, po kateri je pravilno vozil voznik osebnega vozila. Motorist je trčil v vozilo in padel. V nesreči sta se motorist in njegov sopotnik, ki ni nosil čelade huje poškodovala, vendar po doslej znanih podatkih nista v življenjski nevarnosti. Policisti še zbirajo obvestila v zvezi suma storitve kaznivega dejanja povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti in bodo o okoliščinah obveščali pristojno državno tožilstvo.

Srenjšček nam je še povedal, da so poklicni gasilci zvečer posredovali tudi v Preserjah pri Radomljah, kjer so stanovalci zaznali vonj po plinu. Gasilci so opravili meritve, vendar posebnosti ni bilo zaznati.

Miha Ulčar; Foto: CZR Domžale

 

Tagi