Z avtom zapeljal s ceste in trčil v drevo

Danes, nekaj minut pred 19. uro je v naselju Katarija v občini Moravče voznik osebnega vozila, v katerem so bili še trije sopotniki, zapeljal s ceste in trčil v drevo. V nesreči je sopotnik utrpel težje poškodbe, voznik pa lažje.

Jani Jeraj, vodja I. izmene poklicne gasilske enote CZR Domžale nam je povedal, da so bili ob 18.48 uri obveščeni, da je voznik osebnega vozila zapeljal s cestišča in trčil v drevo. Gasilci so takoj po prihodu zavarovali kraj prometne nesreče, odklopili akumulator na vozilu, razsvetljevali kraj prometne nesreče ter nudili pomoč reševalcem NMP Domžale pri oskrbi poškodovanega sopotnika, katerega so v nadaljevanju prepeljali v UKC Ljubljana. Na kraju so posredovali tudi policisti PP Domžale.

V zvezi z okoliščinami prometne nesreče, ki se je pripetila na lokalni cesti iz Dešena proti Katariji, nam je Tomaž Tomaževic s Policijske uprave Ljubljana povedal, da je do nje prišlo zaradi neprilagojene hitrosti voznika, ki je zapeljal s ceste in trčil v drevo: “Pri tem sta se voznik lažje, eden izmed potnikov pa huje telesno poškodovala. Z reševalnim vozilom sta bila odpeljana v UBKC Ljubljana, njuno življenje pa ni ogroženo V postopku je preizkus alkoholiziranosti pri vozniku začetniku pokazal 0.30 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka, v nadaljevanju mu je bil odrejen strokovni pregled.”

Policisti nadaljujejo zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivega dejanja. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Miha Ulčar; Foto: CZR Domžale

Tagi