Z avtom pristala na boku na uvozu v garažo stanovanjske hiše na Pšati

Danes nekaj po 9. uri so bili poklicni gasilci CZR Domžale preko Regijskega centra za obveščanje (112) obveščeni o prometni nesreči na Pšati, v kateri se je osebno vozilo zaletelo v stanovanjsko hišo in se prevrnilo na streho. Na kraju so gasilci ugotovili, da je osebno vozilo obstalo prevrnjeno na bok in sicer na uvozu v kletno garažo stanovanjske hiše. V vozilu pa se v času prihoda gasilcev ni nahajala nobena oseba. Po podatkih policije je do nesreče prišlo zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo voznice, ki je v nesreči utrpela poškodbe.

Matjaž Merkužič, poveljnik poklicnih gasilcev CZR Domžale nam je povedal, da so bili o prometni nesreči, prijavljeno je bilo, da se je na Pšati osebno vozilo zaletelo v stanovanjsko hišo, obveščeni ob 9.18 uri. Po prihodu na kraj, so ugotovili, da se je osebno vozilo obstalo prevrnjeno na bok na uvozu v kletno garažo stanovanjske hiše. V vozilu pa se v času prihoda gasilcev ni nahajala nobena oseba. Gasilci so s tehničnim posegom vozilo dvignili iz uvoza garaže ter ga postavili na dvorišče stanovanjske hiše. Odklopili so še akumulator na vozilu ter z absorbentom posuli izlite motorne tekočine. Na kraju prometne nesreče so bili prisotni tudi reševalci NMP ZD Domžale in policisti PP Domžale.

Nataša Pučko iz Policijske uprave Ljubljana nam je povedala, da so bili policisti danes nekaj po 9. uri, obveščeni o prometni nesreči na Pšati, v kateri je bila udeležena 32-letna voznica osebnega vozila Mercedes Benz. Policisti so z ogledom kraja nesreče in zbranimi obvestili ugotovili, da je do prometne nesreče prišlo zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo voznice, ki je zapeljala skozi križišče na klančino v garažo stanovanjske hiše in se pri tem prevrnila na levi bok vozila. V prometni nesreči se je telesno poškodovala, z reševalnim vozilom odpeljana v UBKC Ljubljana. Opravljen je bil preizkus alkoholiziranosti, ki je bil negativen. Voznici bo izdan plačilni nalog zaradi kršitev določil 45/1 ZPrCP. V nesreči je nastalo za okoli 3000 evrov materialne škode.

Miha Ulčar; Foto: CZR Domžale

Tagi