Z avtom nasedel na brežini, med zapuščanjem vozila padel in se kotalil po bregu

Danes, nekaj minut pred 15.30 uro je na cesti proti Korenu v občini Lukovica voznik z osebnim vozilom zapeljal na rob vozišča in nasedel na brežini. Voznik je med zapuščanjem vozila padel in se kotalil po bregu ter lažje poškodovan obležal v kotanji. 

Jani Jeraj, vodja I. izmene poklicne gasilske enote CZR Domžale, ki je na kraju posredovala skupaj z gasilci PGD Blagovica, nam je povedal, da so bili ob 15.23 uri obveščeni, da je na cesti v Koreno v občini Lukovica voznik zapeljal na brežino, kjer je vozilo obstalo. Voznik je med zapuščanjem vozila padel in se kotalil po bregu, nato pa lažje poškodovan obležal. Že pred prihodom gasilcev in reševalcev so vozniku pomagali policisti PP Domžale in mimovozeči vozniki ter ga nato predali v oskrbo reševalcem NMP Domžale. Gasilci so zavarovali kraj ter s tehničnim posegom vozilo izvlekli na cesto. Reševalci so voznika prepeljali v UKC Ljubljana.

Tomaž Tomaževic s Policijske uprave Ljubljana nam je v zvezi z okoliščinami prometne nesreče na cesti med Kompoljami in Korenom, v kateri je bil samoudeležen voznik osebnega vozila, povedal, da je voznik zaradi nepravilne strani vožnje zapeljal na levo stran vozišča, na bankino, od tam pa je z vozilom zdrsnil po travnati nabrežini navzdol: “Voznik je pri izstopu iz vozila zdrsel po brežini. V prometni nesreči se je lažje telesno poškodoval. V postopku je preizkus alkoholiziranosti pri njem pokazal 0.67 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka. Prav tako je bilo ugotovljeno, da vozi brez veljavnega vozniškega dovoljenja in mu je bilo zaseženo vozilo. Policisti vodijo prekrškovni postopek.”

Miha Ulčar; Foto: CZR Domžale

Komentarji uporabnikov
Tagi