Vozniku pred avto skočila srna. Med izmikanjem trčil vanjo in se prevrnil na bok

Okrog 21.15 ure je v naselju Goričica pri Moravčah vozniku med vožnjo pred osebno vozilo skočila srna, med izmikanjem je trčil vanjo ter zapeljal v breg in se prevrnil na bok. Pri tem je iz vozila pričelo tudi iztekati gorivo. Voznik v nesreči ni utrpel poškodb, srna pa je zaradi poškodb, ki jih je utrpela pri trku poginila na kraju.

Matjaž Korošec, vodja III. izmene poklicne gasilske enote CZR Domžale nam je povedal, da so bili o prometni nesreči voznika osebnega vozila, ki je v Goričici pri Moravčah trčil v srno, vozilo pa se je nato prevrnilo na bok, obveščeni bo 21.19 uri. Na kraj so prispeli v nekaj minutah po pozivu in najprej zavarovali kraj prometne nesreče ter takoj preprečili iztekanje goriva iz vozila. Vozilo so postavili na kolesa, posuli cestišče razlitih tekočin ter nudili pomoč avtovleki in policiji z razsvetljevanjem kraja prometne nesreče. Prav tako je na kraj prispel tudi dežurni lovec, ki je prevzel poginulo srno. Kot smo že omenili v uvodu, voznik v nesreči ni utrpel poškodb. Na kraju je posredovalo sedem poklicnih gasilcev z dvemi gasilskimi vozili.

Korošec ob tej priložnosti opozarja voznike, da naj bodo med vožnjo previdni zaradi divjadi, sploh na območjih, na katerih redno prečkajo cestišča. Živali imajo namreč svoje naravne poti, v temi pa jih zbegajo avtomobilske luči.

Miha Ulčar; Foto: CZR Domžale

Tagi