Voznik osebnega vozila trčil v mopedista, ta pa nato v kolesarja

Danes, nekaj minut pred 19.30 uro je na Kamniški cesti v Domžalah prišlo do prometne nesreče, v kateri so bili udeleženi voznik osebnega vozila, mopedist in kolesar. Slednja sta v nesreči utrpela poškodbe in bila s strani reševalcev prepeljana v UKC Ljubljana.

Bogdan Potočnik, vodja nočne izmene poklicne gasilske enote CZR Domžale nam je povedal, da so bili ob 19.26 uri obveščeni, da je na Kamniški cesti v Domžalah prišlo do trka med voznikom osebnega vozila, mopedista in kolesarja. Gasilci so takoj po prihodu zavarovali kraj prometne nesreče, nudili pomoč reševalcem NMP Kamnik pri prenosu dveh poškodovanih oseb do reševalnega vozila, nudili tehnično pomoč policistom pri ogledu kraja prometne nesreče ter usmerjali promet. Reševalci so v nesreči poškodovani osebi na kraju oskrbeli in nato prepeljali v UKC Ljubljana.

Tomaž Tomaževic s Policijske uprave Ljubljana nam je v zvezi z okoliščinami prometne nesreče povedal, da je do nje prišlo zaradi nepravilnega prehitevanja voznika osebnega vozila. Pri tem sta se  kolesar in mopedist lažje telesno poškodovala. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Potočnik nam je še povedal, da so kmalu zatem posredovali še na tehnični intervenciji in sicer so na zaprosilo Javnega komunalnega podjetja Prodnik iz ene javne razsvetljave na domžalskem pokopališču odstranili sršenje gnezdo.

Miha Ulčar; Foto: Arhiv domžalca

 

Tagi