Voznik med vožnjo doživel epileptični napad in trčil v avtobusno postajo

Danes, nekaj minut pred 14.30 uro je na Kamniški cesti v Preserjah pri Radomljah mlajši voznik med vožnjo zaradi epileptičnega napada izgubil zavest in oblast nad osebnim vozilom, s katerim je trčil v avtobusno postajo. Voznik v nesreči ni utrpel poškodb, je pa nastala materialna škoda na vozilu in avtobusni postaji.

Matjaž Korošec, vodja III. izmene poklicne gasilske enote CZR Domžale nam je povedal, da so bili o prometni nesreči voznika osebnega vozila, ki je med vožnjo na Kamniški cesti v Preserjah pri Radomljah, v smeri Kamnika, zaradi epileptičnega napada izgubil zavest in trčil v avtobusno postajo, obveščeni ob 14.25 uri. Na kraj so gasilci prispeli v dobrih šestih minutah po pozivu. Gasilci so po prihodu zavarovali kraj prometne nesreče, pregledali in nudili pomoč vozniku, ki je bil ob njihovem prihodu že pri zavesti ter v nadaljevanju odstranili nevarne dele nadstrešnice avtobusne postaje in posuli cestišče razlitih motornih tekočin. Voznik v nesreči ni utrpel poškodb, je pa nastala materialna škoda na vozilu in avtobusni postaji. Reševalci NMP Domžale so voznika prepeljali v UKC Ljubljana.

Na kraju so bili prisotni tudi policisti PP Domžale. V času trka se na srečo na avtobusni postaji ni nahajala nobena oseba.

Miha Ulčar; Foto: CZR Domžale

Tagi